• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Anadolu Gençlik Derneği'nden Siyer'i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği'nden Siyer'i Nebi Yarışması
Anadolu Gençlik Derneği tüm Türkiye genelinde altıncısını düzenleyeceği Siyer-i Nebi yarışmasının kayıt tarihlerini ve sınav tarihini duyurdu.

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.” Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir ve bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir düşüncesinde çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneği gerçekleştirdiği hayırlı çalışmalarından birin daha duyurusunu yaptı.
Öncelikli amaçlarının öğrencilerin peygamber efendimizin hayatını okumalarını sağlamak olduğunu belirten dernek yetkilileri, okumakla beraber öğrencilerin okuduklarını hayatlarına tatbik etmelerini hedeflemekte olduklarını belirtti.
Altıncısını düzenlenen Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışması hem ortaokul hem de lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek bir yarışmadır. Lise ve ortaokul öğrencileri http://www.efendimizinizinde.com/adresine girip online kayıt yaparak yarışmaya katılma hakkı elde ediyor. 30 Eylül ile 30 Kasım tarihleri arasında kayıt sürecinin devam edeceğini belirten Anadolu Gençlik Derneği yetkilileri sınavın 9 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.
Öğrencilerin ad-soyad, tc no ve okul adı gibi bilgilerde yapmış oldukları kayıt sonrasında yarışma için okumaları gereken kitap Anadolu Gençlik Derneği şubeleri tarafından öğrenciye ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Lise ve ortaokul öğrencilerine ayrı kitap verilerek sınavları da farklı sorulardan oluşacak.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verileceğini duyuran dernek yetkilileri Türkiye genelinde birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 tam altın ve birinciye 2 tam altın verileceğini belirtti. Ayrıca ilçe bazında da yine dereceye girenlere ödüller verileceği belirtildi. Bu ödüllerin ortaokul ve lise olarak ayrı ayrı verileceğiniz aynı zamanda her grup içinde kız ve erkek öğrencilerinde ayrı şekilde derecelendirilip ödül verileceğini belirttiler.


 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113