• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Aliya İzzetbegoviç, ‘Bir Medeniyetin Yeniden İnşası’ Paneli Yapıldı

Aliya İzzetbegoviç, ‘Bir Medeniyetin Yeniden İnşası’ Paneli Yapıldı
“Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlenen ”Fotoğraf Sergisi ve Aliya Bir Medeniyetin Yeniden İnşası Paneli” 15 Mart 2022 tarihinde, saat 15.00’te AMASYA Üniversitesi Milli Hâkimiyet Yerleşkesinde yapıldı.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve AMASYA Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle hazırlanan, “Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlenen ”Fotoğraf Sergisi ve Aliya Bir Medeniyetin Yeniden İnşası Paneli” 15 Mart 2022 tarihinde, saat 15.00’te AMASYA Üniversitesi Milli Hâkimiyet Yerleşkesinde yapıldı.

Programa, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Amasya Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı İl temsilcisi İsmail Hakkı Çıttır, Edib Ahmet Ceylan ve Ragıp Kurt, Amasya il protokolü, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

panel.png

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program; ‘Aliya, Bir Medeniyetin Yeniden İnşaası" konulu sinevizyon gösterisinin ardından Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Başer’in konuşması ile devam etti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Bosna Hersek Devleti büyük bir medeniyetin bugünkü tezahürleridir. Geniş bir coğrafya üzerine kurulmuş, binlerce yıllık Türk İslam medeniyetinin bugünkü tarihe yansımalarıdır. Bu medeniyetin taşıyıcısı olarak, bu medeniyetin temsilcisi olarak balkanların bilgesi, bilge kralı Aliya İzzetbegoviç’in eserlerinin çok iyi okunup anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bosna- Hersek’in kurucu lideri, ilk Cumhurbaşkanı, Bilge Lider Aliya Izzetbegoviç’i burada rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

sergi.png

Moderatörlüğünü Amasya Üniversitesi’nden Öğr. Gör. İsa Çolaker’in yaptığı panele ise Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir ve Ayizi Dergisi Yayın Kurulu Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Basın Müşaviri Dr. Osman Arslan panelist olarak katıldı. Panelde; yakın tarihin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Aliya İzzetbegoviç’in siyasi önderliğinin yanı sıra çok yönlü kişiliği, düşünce dünyası, yaşadıkları ve verdiği mücadeleler konuşuldu.

Program kapsamında ayrıca Dr. Osman Arslan’ın yazmış olduğu ‘Bilge Aliya’ kitabı,katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113