• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

AK Parti'de nefesler tutuldu!

AK Parti'de nefesler tutuldu!
AK Parti'de aralarında büyükşehirlerin de olduğu birçok ilin adayı belirlendi. Aday adayı 7 bin isim, genel merkezden gelecek telefonu bekliyor. Adayların belirlendiği partinin 8. katına randevusuz giriş yapılmıyor.

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin aday belirleme çalışmalarında da sona gelindi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 7 Ocak Pazar günü adayların bir bölümünün açıklanacağını söyledi. Çelik, açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını belirtti.

Türkiye Gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta mesaisinin büyük bir çoğunluğunu AK Parti Genel Merkezinde aday belirleme toplantılarına ayırdı. Toplantılarda başta büyükşehirler olmak üzere birçok ildeki aday belirlendi. 

Önceki gün gece 23.00'e kadar aday tespit komisyonu ile hummalı bir çalışma yürüten Erdoğan, hafta boyunca çalışmalarına devam edecek. 

 

7 BİN İSİM GELECEK TELEFONU BEKLİYOR

Kısa süre içinde, parti yönetiminin adaylığı netleşen isimleri arayarak, tebliğ etmesi bekleniyor. Bu nedenle, AK Parti'de aday adaylığı için başvuran 7 bin isim genel merkezden gelecek telefona odaklandı.

RANDEVUSUZ GİRİŞ YOK

Birçok aday adayı yoğun bir kulis faaliyeti yürütürken, bu duruma karşı parti genel merkezi binasında bazı tedbirler alındı. Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı katına, randevusu olmayan hiç kimse çıkamıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında partinin sekizinci katında yürütülen aday tespit toplantıları da büyük gizlilik içinde yapılıyor. Bu kata da ziyaretçi girişi yasaklanmış durumda. Sadece, üst kurulda görev alan parti yöneticilerinin katıldığı toplantılar sırasında, Cumhurbaşkanı’nın anlık anketler yaptırdığı, ayrıca bir şehir üzerinde değerlendirme yapılırken, o şehirdeki kanaat önderleri veya başka isimlerle bire bir telefon görüşmesi yaptığı ifade ediliyor.

BEYANNAME ONAYA GİDİYOR 

Öte yandan, AK Parti kampanya ekibi de beyanname yazımını büyük oranda tamamladı. Ekip son pürüzleri gidermek için sık sık bir araya geliyor. Beyannamenin 6 ya da 7 bölümden oluşacağı ve yaklaşık 200 sayfa olacağı kaydediliyor. Beyannamenin isminin ve ana temasının “Türkiye Yüzyılı için Gerçek Belediyecilik” olması bekleniyor. Beyannamede şehircilik ön plana çıkarılacak ve yaşanılabilir şehirler, sürdürülebilirler şehirler, değer üreten şehirler, güvenli şehirler, dirençli şehirler, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, çevreci şehirler gibi kavramlar ön planda olacak. Şehirlerin kültürleri ele alınacak. AK Parti belediyeciliğini bir üst düzey aşamaya çıkarmak için içeriğinde birçok vaat yer alacak.

Şehirler gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkarılarak, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar hâline getirilecek. Hazırlanacak planlar uzun vadeli olacak. Şehirler için kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Bunların yanı sıra son yıllarda artan başıboş sokak köpeği meselesi de beyannamede vaatler arasında yer alacak. Bu mesele en insancıl yollarla dünya ülkelerindeki örneklerine benzer bir şekilde çözülecek. Beyanname 10-11 Ocak gibi Erdoğan’ın onayına sunulacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

İbrahim CanHaber7.com - Haber Şefi

Haber 7 - İbrahim Can

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113