• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

AK Parti İstanbul'da 37 ilçe için 248 aday adayı müracaat etti

AK Parti İstanbul'da 37 ilçe için 248 aday adayı müracaat etti
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte merak konusu. AK Parti’nin aday belirleme sürecindeki önemli süreçlerinden biri olan temayül yoklaması, 81 ilde bugün gerçekleştirildi.

İstanbul'da, AK Parti'ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için 3, 37 ilçe için 248 aday adayı başvuru yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karamsarlığa sürüklemeyecek adaylarla yeni bir sıçramayı yapacağız" mesajını verdi. Peki AK Pati İBB adayı kim, belli oldu mu? AK Parti İstanbul belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? İşte 2024 yerel seçimi AK Parti belediye başkan adayları.
AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan başvuru süreci 22 Kasım’da sona erdi. Belediye başkan adaylık sürenin tamamlanmasının ardından 26 Kasım Pazar günü ise temayül yoklaması yapıldı. Peki AK Parti belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? AK Parti İstanbul belediye başkan adayları kim, belli oldu mu? İstanbul Büyükşehir Belediye AK Parti adayı kim olacak, belli oldu mu? AK Parti İBB adayı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar. 
erdogan.jpgAK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti’de yerel seçim hazırlıklarında yeni bir aşamaya girildi. Adayların belirlenmesinde önemli süreçlerden biri olarak kabul edilen temayül yoklaması, bugün gerçekleştirildi.
Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılan yoklamada, 81 ilde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullandı. 
Oylama sırasında tarafsızlığın korunması için komisyon üyesi olacak milletvekillerinin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterildi.
AK PARTİ İBB ADAYI KİM OLACAK, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yerel seçimlere ilişkin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bizim Cumhur İttifakı olarak içimizde böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Ekibimiz şu anda muhataplarıyla görüşmelerini yaptı, yapıyor. Sayın Devlet Bahçeli ile bu konuda ana çerçevede görüşmelerimizi yaptık, adımlarımızı zaten attık, atıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'ndaki sağlıklı çalışma şartları görünen o ki karşı tarafta yok.
Bizler de şu an itibarıyla bu sağlıklı gidişi herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeden devam ettireceğiz. "Yeniden İstanbul" diyorsak, "Yeniden Ankara" diyorsak bu iller başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında çok çalışıp Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanmalıyız. Zira İstanbul'un, Ankara'nın çektiği çileler ortada. İllerimizde vatandaşımızı, halkımızı inşallah karamsarlığa sürüklemeyecek adaylarla yeni bir sıçramayı yapacağız. Cumhur İttifakı olarak da en güzel şekilde 31 Mart seçimlerinden zafere çıkacağız.
Şahin, “Genel Merkez olarak illerimiz, ilçelerimiz ve bütün yönetim kademelerimizde 31 Mart seçimlerinde en güzel, en parlak başarıyı elde etmek için çok titiz ve hassas bir çalışmayı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

81accabb-ali-ihsan-yavuz-1.jpg
AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara’da temayül yoklaması sürecine ilişkin açıklama yaptı.
Yavuz, “Tüm Türkiye'de teşkilat mensubu arkadaşlarımızın görüşünü almış ve bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanımıza saat 16.00 itibarıyla arz etmiş olacağız.” dedi. Belediye başkanlığına aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlatan Yavuz, “Şu ana kadar sisteme giriş yapanların sayısı 8 bini aştı.
Çok daha fazlasıyla müracaat olacak ve 10 binleri, belki 20 bin, 30 bini aşan bir şekilde aday müracaatının söz konusu olduğu bir tablo karşımıza çıkacak.” dedi. Yavuz, partideki aday belirleme sürecinin sürdüğünü, son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı komisyonun vereceğini söyledi.

ciciler.jpg
AK PARTİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU MU?

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise İstanbul’da düzenlenen oylamaya başkanlık etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Şahin, “İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 255 ilçe belediye başkan aday adayımız ve büyükşehrimiz için de 6 aday adayımız müracaatlarını gerçekleştirdiler.” dedi.

kulunk.jpg
AK Parti Eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. Metin Külünk, "Neden adaylık yoluna çıktım? Çünkü ben bir İstanbulluyum. Yola çıkmakla emrolundum" ifadelerini kullandı.
Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarihe ilişkin, "Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız." dedi.
AK PARTİ İSTANBUL İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 

Türkiye'de yerel seçim sonucu en merak edilen şehir olan İstanbul'da, AK Parti'ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için 3, 37 ilçe için 248 aday adayı başvuru yaptı. Fazla başvuru yapılan ilçe Bayrampaşa oldu. 
Kentin 37 ilçesinde ise toplam 248 aday adayı, başkan adaylığı için AK Parti'ye başvurdu. Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde ise başvuru yapan aday adayı olmadı.

toplu-010.jpgtoplu-010.jpg

AK Parti'den en fazla başvuru yapılan ilçe 20 aday adayı ile Bayrampaşa oldu.
Bu ilçeyi sırasıyla Esenyurt 19, Sultanbeyli 18, Büyükçekmece 13, Ataşehir 12, Sancaktepe 11, Küçükçekmece 11, Gaziosmanpaşa 10, Arnavutköy 10, Kartal 10, Maltepe 9, Tuzla 8, Çekmeköy 7, Eyüpsultan 7, Pendik 7, Güngören 6, Bahçelievler 6, Başakşehir 6, Kadıköy 6, Sarıyer 5, Bakırköy 5, Avcılar 5, Çatalca 4, Beyoğlu 4, Beylikdüzü 4, Sultangazi 4, Üsküdar 3, Beykoz 3, Bağcılar 2, Esenler 2, Zeytinburnu 2, Silivri 2, Şişli 2, Şile 2, Ümraniye 1, Kağıthane

Kaynak:Yenişafak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113