• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

AK Parti Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?

AK Parti Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?
24 Mart 2024'te yapılacak Yerel seçim öncesi vatandaşların araştırmaları hız kazandı. Yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı. AK Parti’de seçim hazırlıklarında yeni bir aşamaya girildi.

AK Parti’de seçim hazırlıklarında yeni bir aşamaya girildi. Partinin aday belirleme sürecindeki önemli süreçlerinden biri olan temayül yoklaması, 81 ilde gerçekleştirildi. AK Parti, CHP İstanbul, Ankara, İzmir il il belediye başkan adayları kim? Yerel seçim belediye başkanları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...
2024 yerel seçimleri yaklaşırken vatandaşlar, belediye başkan adayları listelerine odaklandı. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'de adaylık başvuruları gündemde. Belediye başkanlığı seçimleri Mart ayında gerçekleştirilecek ve vatandaşlar sandık başına gidecek. İşte, bu kapsamda son bilgiler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ve Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre Yerel seçim tarihi belli oldu. Her 5 yılda bir yerel yönetimler milletin iradesiyle belli oluyor. Peki, Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Ak Parti, CHP İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanı adayları kim?

i-006.jpg
AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti temayül yoklaması, 26 Kasım Pazar günü yurt genelinde gerçekleştirildi. 81 ildeki başkan adaylarını belirlemek için organize edilen temayül yoklaması, binlerce üyenin katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin kişinin oy kullandığını ifade etti.
YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN 2024?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda yerel seçimlerin, Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart 2024 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

ii-004.jpgii-004.jpg

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin adayları ilan edeceği tarihe ilişkin şunları söylemişti;

"Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialıyız. Çalışmalarımızı bu iddiamız nispetinde çok titiz bir biçimde yapıyor, adaylarla ilgili süreçte her konuyu ince eliyor sık dokuyoruz. Partimiz gerekli hazırlıkları ve analizleri yaptı. Zaten bildiğiniz gibi AK Parti olarak bizim seçim hazırlıklarımız bir önceki seçimin tamamlanmasıyla birlikte başlar. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. Sonuçları analiz edip milletimizin gönlündekini anlamaya, şehirlerimize en faydalı olacak adayları belirlemeye gayret gösteriyoruz. Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız."

4-079.jpg

YEREL SEÇİMLERDE KİMLER SEÇİLİR?

Oy atma işlemi, okullarda kurulan sandıklarda, milletvekili seçimlerinde ve referandumlarda yapılıyor.

2024 belediye seçimlerinde oy verilecek kişiler şu şekilde olacak:
- Büyükşehir Belediye Başkanı

- İl Belediye Başkanı

- İlçe Belediye Başkanı

- Belde Belediye Başkanı

- Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri

- Mahalle muhtarları

- İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri seçilir.
CHP ve İYİ Parti'nin de benzer tarihlerde aday listelerini açıklaması bekleniyor. Kaynak:Yenişafak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113