HÜDA PAR Pendik İlçe Başkanı Erdal Almalı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Almalı Duyuru Gazetesi'ni ziyaret ederek gazetenin imtiyaz sahibi Ümit Kahyaoğlu ile görüştüler.
HÜDA PAR'ın TBMM'de olumlu çalışmalar yaptığına dikkat çeken İlçe Başkanı Erdal Almalı, ilenin korunması ve sapkınlığın suç sayılması için TBMM'ye kanun teklifi verdiklerini söyledi.
Konun teklifiyle ilgili bilgi veren Erdal Almalı, "Genel Başkanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekilimiz Şahzade Demir, Batman Milletvekilimiz Serkan Ramanlı ve Mersin Milletvekilimiz Faruk Dinç’in imzasını taşıyan teklifin temel amacı; genel ahlak, haya ve edep gibi toplumsal değerlerin zedelenmesini önlemek, kamu düzenini ve aile kurumunu tehdit eden fiillerle daha etkin mücadele edilmesini sağlamak olarak açıklandı.
Partimiz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan Türk Ceza Kanunu, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin gerekçesinde, “Halkın ortak edep, haya ve iffet duygusunun, genel ahlakın korunması ve kamu düzeninin sağlanması amaçlanmıştır.” vurgusu yapıldı.
“Hayasızca Hareketler” suçuna daha ağır ceza gelecek
Teklif, mevcut Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 225. maddesinde düzenlenen "Hayasızca Hareketler" suçunu yeniden düzenlemeyi amaçlıyor. Buna göre, alenen cinsel ilişkide bulunan kişilere verilen cezanın 2 yıldan 8 yıla kadar hapis olarak artırılması öngörülüyor. Alenen hayasızca hareketlerde bulunan veya teşhircilik yapan kişilere ise 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi teklif ediliyor.
Sapkınlık suç kapsamına alınacak
Partimizin kanun teklifinin gerekçesinde ayrıca, "Aynı biyolojik cinsiyette olanlar arasındaki her çeşit cinsel ilişki ve davranışların teşvik edilmesi, özendirilmesi ve propagandasının yapılması" da yeni bir suç olarak tanımlanarak 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Bu suçun her türlü yazılı, görsel, işitsel, klasik veya dijital iletişim ve bilişim vasıtalarıyla işlenmesi halinde ise cezanın yarı oranında artırılması talep ediliyor.
RTÜK'e sapkın yayınları engelleme yetkisi
Kanun teklifi, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesinde de değişiklik yapılmasını öngörüyor. Yapılan düzenlemeyle, "Aynı biyolojik cinsiyetten kişiler arasındaki cinsel ilişkiyi veya cinsel davranışı teşvik edip özendiremez, propagandasını yapıp yayamaz." hükmünün eklenmesi ve bu düzenlemeyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bu tür yayınları denetlemesi ve engellemesi amaçlanıyor.
Partimizin ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılması için verdiği kanun teklifinde öne çıkan değişiklikler şöyle:
TCK Madde 225 (Hayasızca Hareketler):
Aleni cinsel ilişki cezası 2 yıldan 8 yıla çıkarılıyor.
Aynı biyolojik cinsiyetten kişiler arasında işlenmesi halinde ceza bir kat artırılacak.
Sapkın ilişkileri "teşvik, özendirme veya propaganda" yapanlara 3-5 yıl hapis; iletişim araçlarıyla yapılması durumunda ceza yarı oranında artırılacak.
TCK Madde 230 (Aile Düzenine Karşı Suçlar):
"Biyolojik cinsiyetini gizleyerek evlenme" fiili 1-3 yıl hapis cezası kapsamına alınıyor.
RTÜK Denetimi:
Radyo, TV ve dijital yayınlarda sapkın ilişkilerin teşvik edilmesi yasaklanıyor; RTÜK’e denetim yetkisi veriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.