• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Yesevi'de coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Ahmet Yesevi'de coşkulu 19 Mayıs kutlaması
Tuzla Ahmet Yesevi öğrencileri de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladı.

AHMET YESEVİ ANADOLU LİSESİNDE COŞKULU 19 MAYIS 

Düşman işgalinden kurtulmanın ilk adımı tam da bugün atılmıştı. Bugün zafere giden yolculuğun ilk günü.. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı mücadelesinden çıkardığımız dersleri unutmayalım diye bugünü önce gençlere sonra herkese armağan etti. Bu inanç ve milli ruhla Tuzla Ahmet Yesevi öğrencileri de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladı. Kutlamalar, 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni, Gençliğe Hitabenin tüm okul öğrencileriyle coşkulu ve senkronizasyonlu okunması, gitar eşliğinde şarkılar söylenmesi, 9B Sınıfı öğrencisi Ege Zeki UGURÇAY’ın özel NEYMAR JR SKİLL SHOWU , Onuncu yıl Marşı eşliğinde AY YILDIZLI AYAL 19 MAYIS KOREOGRAFİSİ ve GENÇLİK ŞÖLENİ ile eğlenceli müzikler eşliğinde çeşitli oyunlar, yarışmalar ve sportif etkinliklerle devam etti. “BUGÜNKİ MEVCUDİYETİMİZİ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ O GÜNLERE BORÇLUYUZ" Bayrak şiirinin okunmasıyla başlayan 19 Mayıs Bayramının kutlama programı Okul Müdürü Emin Ferit Peker’in konuşmasıyla devam etti.

icin-4-050.jpg

Okul Müdürü Öğretmenleri nve öğrencilerin bayramını kutlayarak, "19 Mayıs 1919 tarihi bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün , “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsuna çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Samsun’da yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz “ diyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

icin-1-289.jpg

GENÇLİĞE HİTABENİN OKUNMASI

Edebiyat öğretmeni Muhittin Aktaş yönetiminde “Gençliğe Hitabe” Atatürk gençliğine yakışır bir biçimde okunmuştur. Gençliğe Hitabe’nin her bir cümlesi bir sınıf tarafından okunmuş son bölüm ise tüm okul tarafından vurgulu bir şekilde okunmuştur. Hitabenin coşku ve heyecanı tüm okulca yaşanmıştır.

icin-5-033.jpg

AY YILDIZLLI AYAL 19 MAYIS KOREOGRAFİSİ VE DRONE ÇEKİMİ

Ay yıldızlı Koreografi tüm okul öğrencileri ve öğretmenlerin desteğiyle hazırlandı. Görsel Sanatlar öğretmeni Ahmet Ulaş ve Müdür Yardımcısı Sevgi Gezer önderliğinde öncelikle koreografide her sınıf için öğrencilerin yerleri belirlendi. Okuldaki eğitim ve öğretimi etkilemeyecek şekilde planlama yapılarak belirlenen saatlerde tüm okul öğrencileriyle ve tüm öğretmenleriyle yoğun çalışmalar yapıldı. Okulun ilk giriş kapısından başlayan yürüyüş marşlar ve alkışlarla okulun 4. Katına kadar devam ederek okulun 2. Giriş kapısından çıkış yapılarak okul bahçesine kadar devam etti. 100 metrekarelik alanda AY YILDIZ AYAL 19 MAYIS koreografisini yapan Ahmet Yesevi Öğrencileri özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin eğlenceli etkinliği Drone çekimi ile ölümsüzleştirildi. Öğrencilerin hazırladığı Türk Bayrağı ve 19 Mayıs yazılı koreografi havadan görüntülendi. Yaklaşık 40 dakika süren KOREOGRAFİ sonrasında Ahmet Yesevi Okulu Bahçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer MOL yönetiminde GENÇLİK ŞÖLENİYLE bayram coşkusu doruğa çıktı.

icin-680.jpg

Sevilen şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Çeşitli sportif etkinlikler ve yarışmalarla bayram kutlaması unutulmaz anlara sahne oldu. Sandalye kapmaca, Halat çekme yarışlarında tüm sınıflar arasında kıyasıya rekabet yaşandı heyecan doruğa çıktı. Yarışma birincilerine kupaları takdim edildi. Okul voleybol takımlarının 1 hafta boyunca yaptığı turnuvalarının finaliyle sportif etkinlikler tamamlandı. Öğrencilerimiz okul idaresine ve öğretmenlerine alkışlı tezahüratlarıyla mutluluklarını dile getirdiler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından o anlar sosyal medya hesabından paylaşıldı. Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabından, “Tuzla Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Öğrencileri güzel bir çalışma yapmış. Kollektif hareketin estetiği” notu ile paylaştı. Eğitim kenti Tuzlamızın değerli belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ ya ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programda emeği geçen başta okul müdürümüz Emin Ferit Peker’e ve katkılarından, özverili çalışmalarından dolayı tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler ..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113