• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

Afrin'den kahreden haber ikinci şehidimizi verdik

Afrin'den kahreden haber ikinci şehidimizi verdik
Zeytin Dalı Harekatında ikinci şehidimizi verdik. Bölgede çıkan çatışmada bugün de Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit düştü.

TSK'nın 4 gündür devam eden Afrin operasyonundan bir acı haber daha geldi. Operasyonda 30 yaşındaki Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu. Bu acı haberler Zeytin Dalı operasyonundaki şehit sayısı 2'ye yükseldi.

TSK'nın kara harekatına başladığı Afrin'deki operasyonda dün gelen acı haber Türkiye'yi derinden üzmüştü. Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit düşen Astsubay Musa Özalkan'ın acı haberinin ardından operasyondan bugün de ikinci şehit haberi geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu harekatta görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit olduğunu açıkladı.

Operasyonda şehit düşen askerimiz Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta

ÇAVUŞOĞLU TWİTTERDAN DUYURDU

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Afrin Harekatında şimdiye kadar 2 askerimiz şehit olurken, sınırötesi operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 ÖSO mensubu hayatını kaybetmişti.

Kaynakİnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113