• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

5 Mahalle Tuzla?ya bağlandı

5 Mahalle Tuzla?ya bağlandı
Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın, yerel basın mensuplarıyla, kahvaltılı bir basın toplantısında buluştu.


Yerel basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak, bu vesileyle de bölgemizde cereyan eden olaylar ve kooperatifin 2010 yılı çalışmalarını değerlendirmek amacıyla tertiplediği kahvaltılı bir toplantı ile yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen kooperatif başkanı Naci Aydın, burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle, 15 yıldır görev aldığım kurumlarda, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözüme kavuşturmak için büyük bir mücadele verdim ve bu çalışmalarında da oldukça başarılı olduğuma inanıyorum. Bundan sonra da aynı şekilde, esnaf ve sanatkarlarımız için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğim. Bu bağlamda, kaymakamlığımız ve belediyemiz başta olmak üzere, diğer kamu kurumları ile esnaf ve sanatkarlarımızdan, çalışmalarımıza katılım ve destekleriyle, katkı sunmalarını önemle bekliyorum.” dedi.
SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI
Konuşmasında, kooperatif olarak, bölge esnafına çok yönlü ve kapsamlı hizmetler verdiğini de kaydeden AYDIN, Pendik sınırları içinde yeralan Esenyalı, Güzelyalı, Orhangazi, Fatih ve Ahmetyesevi mahallelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 4800 esnafın, Tuzla Vergi Dairesi’ne nakil olması nedeniyle, faaliyet alanlarına dahil olmasından dolayı, kooperatif olarak sorumluluklarının daha da arttığını söyledi.
TUZLA VERGİ DAİRESİ’NİN
TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ

Maliye Bakanlığı’nın, vergi dairelerini bir araya toplama projesi çerçevesinde Tuzla Vergi Dairesi’nin, Tuzla’dan taşınmasının, gündemde olduğunu ifade eden başkan Aydın, “Büyük ölçekli iş potansiyeli ve sınırları içinde bulunan 5 üniversitesi ile Tuzla, İstanbul’un en önemli ilçeleri arasında yer almaktadır. Bu nedenlerden dolayı Tuzla Vergi Dairesi’nin, ilçemizden taşınmasını doğru bulmuyoruz ve istemiyoruz.” dedi.
2010 YILINDA SES GETİREN
FAALİYETLERE İMZA ATTIK

2010 yılı içinde gerçekleştirilen kooperatif çalışmaları hakkında da bilgi veren başkan Naci Aydın şunları söyledi; “2010 yılında, gerçekten son derece özverili ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Her anlamda esnaf ve sanatkarlarımıza faydalı olmaya çalıştık. Bu süreçte, bir taraftan esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözmeye gayret ederken, diğer taraftan da gündeme taşıdığımız Tuzla Esnaf Odası’nın kurulması ve esnaf sarayı projemize dönük olarak çeşitli girişimlerde bulunduk. Sicil memurluğunun, Anadolu Yakası’nda, Tuzla’ya daha yakın bir yere gelmesi konusunu gündeme taşıdık.  Sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çok yönlü çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca, bazı kurumlara da çeşitli yardımlarda bulunduk.”
İHTİYACI OLAN ESNAFIMIZ,
KREDİ İÇİN BİZE BAŞVURSUN

Kooperatif olarak, yıllık %0.6 gibi, çok düşük bir faiz oranıyla ve 4 yıla kadar vade ile 50 bin liraya kadar kredi verebildiklerini de kaydeden başkan AYDIN, “Kredi kullanımı için şartlar çok uygun ve hiç bir kurum, bu şartlarda kredi veremiyor. Bu nedenle, ihtiyacı olan esnaf ve sanatkarımızı, bizim aracılığımızla kredi kullanmaya davet ediyorum. Bu vesileyle, sizin aracılığınızla, Tuzla ve Pendik esnafının yeni yılını kutluyor; hayırlı işler ve hayırlı kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113