• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

5 bin lira ödeme hangi emeklilere verilecek?

5 bin lira ödeme hangi emeklilere verilecek?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ''Kasım ayının ortasında ödenecek şekilde bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiyesi yapmayı kararlaştırdık. Enflasyon farkı ve refah payını içeren düzenlemeleri yılbaşında yapacağız.'' dedi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere tek sefer için ödenecek olan ikramiyenin yanı sıra emekli maaş artışı ve refah payına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Hayat pahalılığı insanımızın canını yakan bir konu. Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesi nedeniyle enflasyon sorunundan müzdaribiz. Yeni yol ve yöntemlerle enflasyonu ve yol açtığını sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Bu programın başarısı, üreticisinden toptancısına, çalışanından alım-satım yapanına kadar 85 milyonun fedakarlığı ve kararlılığıyla mümkündür. Hükümet olarak aldığımızın tedbirlerin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladı. Milletimizi de mücadelemize destek verdiğinde süreç daha da hızlanacaktır.

EMEKLİLERE ÖDEME KASIM ORTASINDA

Otomobilden konuta birçok aladan yaşanan dengesizliğin önüne ancak bu şekilde geçebiliriz. Aldığımız önlemlerin etkisini görmeye başladık. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için 5 bin lira ikramiye yapmayı kararlaştırdık.  Emeklilere ödeme kasım ortasında. Enflasyon farkı ve refah payı düzenlemelerini yılbaşında vereceğiz. Emeklilerimizle aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarında yeni düzenlemeleri yılbaşında yapacağız. Emeklilerimizle ilgili kararın hayırlı olmasını diliyorum.

BAKAN IŞIKHAN: İKRAMİYE KAPSAMI GENİŞLEMEYECEK

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilip verilmeyeceğinin, kapsamın genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." diye konuştu.

5000 LİRALIK ÖDEME KİMLERE VERİLECEK?

5000 liralık ödeme çalışmayan emeklilere verilecek. Kasım ayının ilk yarısında ödemenin yapılması bekleniyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da maaşları oranında ödemeden yararlanabilecek. KAYNAK:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113