• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

2023 yılının Pendik?ini şekillendiriyoruz

2023 yılının Pendik?ini şekillendiriyoruz
Görevdeki ilk altı ayını Duyuru Gazetesi için değerlendiren Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, ilk 6 ayda ilçenin gelecekteki 25 ve 50 yılını şekillendirecek planları yaptıklarını, hedeflerinin günü değil, geleceği kurtaracak bir vizyon oluştu


GELECEK 50 YILI PLANLADIK
Belediye başkanı olduğunda, ilk altı ayı planlamaya ayıracağını açıklamış olan Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, planlama kısmını tamamladıklarını kaydetti.
Bu süreçte, Pendik’in gelecekteki 25 ve 50 yılını planladıklarını belirten belediye başkanı, hazırlanan planların önemli bir kısmının, büyükşehir belediyesine onaya gönderildiğini ifade etti.
Pendik gibi geleceği parlak olan bir ilçede belediye başkanı sorumluluğunu taşıdığını kaydeden Şahin, bu makamın gereklerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.
Son altı ay içerisinde 5000’lik planların tek tek elden geçtiğini ve önemli bir kısmında tadilat yapılarak, büyükşehir belediyesine onaya gönderildiğini kaydeden belediye başkanı, hiç bir zaman günü kurtaracak, ucuz projeler peşinde olmadıklarını, geleceği şekillendirecek adımların atıldığını vurguladı.

PLANLAR BİTENE KADAR İMAR YOK
Dubai’de Kent Tasarımı Fuarı’na katılan Dr. Salih Kenan Şahin, burada tanıştığı ünlü bir kent tasarımcısından proje sözü de aldı. Şahin’in memleketlisi olan kent tasarımcısı, 10 milyon dolara hazırlanan projeyi, Pendik için ücretsiz hazırlama sözü verdi.
Dolayoba ile Kurtköy arasındaki planlar bitmeden hiç bir şekilde imar izni vermediklerini kaydeden başkan Şahin, kentin genel plan dahilinde şekilleneceğini kaydetti
Pendik’i, 15 yıllık Erol Kaya yönetiminden devralan Dr. Salih Kenan Şahin, belediye başkanlığı koltuğunda 6,5 ayı geride bıraktı. Genç başkan, bu süre zarfından mesaisini, planlamaya ayırdığını söyledi. Belediyenin rutin işlerinin en mükemmel bir şekilde devam ettiğini kaydeden Şahin, geleceği planlama çalışmalarında da sona geldiklerini vurguladı.

MODERN KENT YÖNETİMİ
Dr. Salih Kenan Şahin, kent yönetiminde geleceği planlamanın önemine vurgu yaparak, “Özellikle uzun vadeli planlar, kentler için olmazsa olmazlardır. Hele de Pendik gibi nüfusu 600 binlere ulaşmış bir kent söz konusu olduğunda, ilk akla gelen uzun vadeli planlar olmalıdır. Kentin 25 yıl sonrasını, 50 yıl sonrasını düşünmek zorundasınız. Bütün çalışmaları, geleceği şekillendirecek doğrultuda yapmak zorundasınız. Modern kent yönetiminin ve planlamasının gereği budur. Biz de, bu düşünceyle, göreve başlar başlamaz, Pendik’in geleceğini şekillendirecek planları oluşturduk. Ekibimizle birlikte, akademisyenleri de işin içerisine katarak, Pendik’imizin planlarını tamamlayarak, onay için büyükşehir belediyesine gönderdik.” dedi.

11 BİN GECEKONDU TESLİM ALDIK ŞİMDİ 7 BİN VAR
Çok yakında özellikle E-5 Karayolu’nun üst kısmında büyük bir kentsel dönüşümün başlayacağı müjdesini veren Dr. Salih Kenan Şahin, “1994 yılında Pendik’i 11 bin gecekondu ile teslim aldık. Şimdi ilçemizde 7 bin gecekondu mevcut. Yakın bir gelecekte başlayacağımız kentsel dönüşüm çalışmasıyla modern maahalleler oluşturacağız. İlçemiz gecekondulaşmadan ve çarpık yapılaşmadan önemli ölçüde kurtulacak. Bu çalışmalar ekonomiye de hareketlilik kazandıracak. İnşaat sektörünün canlanmasıyla birlikte, çok önem verdiğimiz ve titizlikle üzerinde durduğumuz istihdamın gelişmesine de katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

BOZACAKSAM YAPMAM
Belediye başkanı, bu günlerde Pendik’te AYEDAŞ’ın, belediyenin isteği doğrultusunda yoğun bir altyapı çalışması yürüttüğünü de kaydederek,     ”Altyapı çalışması yapan bütün kamu kuruluşlarıyla görüştük. Pendik’in altyapısı ile ilgili tüm çalışmalarınızı bitirin dedik. AYEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ ve TÜRKTELEKOM ile bu doğrultuda görüşmeler yaptık. Kendilerine 2010 yılının sonuna kadar süre verdik. Onlar altyapıyı bitirince, biz asfalt ve tretuar çalışmasına başlayacağız. İstiyoruz ki, yaptığımızı bir daha sökmeyelim, bozmayalım. Yaptığımız bir iş kalıcı olsun. Görev yaptığım süre zarfında sökeceğim hiç bir şeyi yapmayacağım. Şu an için sadece asfalt yama çalışması gerçekleştiriyoruz.” ifdesinde bulundu.

3 BİN ARAÇLIK OTO PARK
Pendik çarşı merkezini modern bir alışveriş merkezine dönüştürme çalışmalarının da bulunduğunu kaydeden Şahin, öncelikle otopark sorununa köklü bir çözüm getireceklerini kaydetti. Pendik Tren İstasyonu’nun altına yapmayı düşündükleri otopark için proje çalışmasını bitirdiklerini ve yeraltında iki katlı olmak üzere 3 bin araçlık bir otopark yapacaklarını söyledi.

PENDİK AVM
İstasyonun üstü için de çok güzel bir proje hazırladıklarını söyleyen Şahin, “Pendik Çarşı Merkezi’ni bir açık hava alışveriş merkezine dönüştüreceğiz. Bunun için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Öncelikle tren istasyonunun altına 3 bin araçlık bir otopark yapacağız. Pendik merkezine gelen vatandaşlarımız, otopark sıkıntısı yaşamasın istiyoruz. Otoparka bir çok yönden giriş olacak. İstasyonun üst yapısında da önemli değişiklikler öngörüyoruz. Bunları şimdiden kamuoyuna açıklamak istemiyorum. Zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız. Bu çalışmalarımız ve çarşı merkezinde yapacağımız yeni düzenlemelerle Pendik Çarşısı, modern bir açık AVM haline dönüşecek.” dedi.

Merkezi hükümetin 2023 Türkiye ve İstanbul vizyonuna entegre bir şekilde çalışma yürüttüklerini de kaydeden Şahin, ilçenin kısa ve orta vade de hatırı sayılır gelişmeler göstereceğini, İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında Pendik’in, önemli görevler üstleneceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113