• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

18 bin gecekondudan 7 bin kaldı

18 bin gecekondudan 7 bin kaldı
Halk meclisi toplantısında Kaynarcalılar?a hitap eden belediye başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, 1989-1994 yıllarında Pendik?te, 18 bin gecekondu yapıldığını, kendi dönemlerinde bu sayının, 7 bine düştüğünü söyledi


 İMAR’DA %70’E GELDİK
Kaynarca Talen Düğün Salonu’ndaki halk meclisi toplantısında, belediye icraatlarıyla ilgili bilgi veren Şahin, Pendik’in %70’de imar uygulaması gerçekleştirdiklerini, bu oranın İstanbul’da %15 olduğunu söyledi. Belediye Başkanı, Ertuğrulgazi ve Sülüntepe mahallelerinin, kentsel dönüşümle birlikte, Pendik’in en moden yeri haline geleceğini de kaydetti.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İlçe Başkanı Turgay Kılıç, Türkiye‘nin tarihinde, yapılamayan işlerin, son 8 yılda AK Parti iktidarında gerçekleştirildiğine değinerek, her mahallenin okula kavuştuğunu, ilçede 6 tane Anadolu Lisesi yapıldığını ve en büyük araştırma ve geliştirme hastanesinin Pendik’te açıldığını söyledi.
Hükümete kurulan tuzaklara rağmen, ülkeyi çetelerden kurtardıklarını ve cumhurbaşkanı ile hukukçuları, artık birilerinin değil, milletin seçtiğini de belirten KILIÇ, 12 Haziran seçimlerinin, ülke için en önemli seçim olduğunu ve AK Parti’nin tekrar iktidara gelirse, her şeyin daha güzel olacağını ifade ederek; vatandaşlardan, partilerine olan desteklerinin devamını istedi.
Daha sonra söz alan belediye başkanı Salih Kenan Şahin ise, Pendik’te, %70’in üzerinde imar uygulaması yaptıklarını ve bu oranın İstanbul genelinde %15 civarında olduğunu, ayrıca 1989-1994 yılları arası Pendik’te, 18000 gecekondu varken; bu gün, bu rakkamın 7000’e indiğini kaydederek, “Ertuğrulgazi, 5000 planlı yerleşimi ile şehrin, en görkemli yeri olacak. Dumlupınar ve Taşlıbayır mahalleleri de, aynı duruma gelecek.” dedi.
Kaynarca Mahallesi’nde, bina yüksekliği ve yoğunluk nedeniyle, binalar, arsalardan daha değerliyken; cami çevresinde ise, arsalar, binalardan daha değerli olduğu için kentsel dönüşüme daha uygun olduğunu belirten Şahin, Sapanbağları’nda yarım kalan kentsel dönüşüm projesini, mahalle halkının arzusu ile tekrar ele alındığını da ifade etti.
Ayrıca, artık boş arsaların, çevreyi kirletmesine müsaade etmeyeceklerini de belirten Şahin, ilçe merkezine 1.2 ton kapasiteli ve yerin altında olacak çöp kontenerleri koyacaklarını, AVM ve oradaki geçiti, belediye otobüs terminali haline getirip, her yöne otobüs hatları koyacaklarını dile getirdi.
Toplantı, mahalle halkı tarafından yöneltilen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113