• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yıllar önce yaptığı tahminler doğru çıktı!

Yıllar önce yaptığı tahminler doğru çıktı!
Microsoft şirketinin kurucu Bill Gates'in yıllar önce yaptığı tahminler bir anda dünyanın gündemine oturdu. Gates'in tahminlerinin bir bir çıkması o listenin içeriğinin yeniden merak edilmesine neden oldu.

İşte o tahminler:

Bill Gates' in 20 yıl önceden tahmin ettiği bugün hepsini kullandığımız ürünleri...
Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates'in 1999'da yazdığı "Düşünce Hızındaki İş" adlı kitabında yaptığı tahminlerin hemen hemen hepsi şaşırtıcı oranda gerçekleşmiş durumda.
Otomatik fiyat karşılaştırma sistemi

Gates'in 1999'da bahsettiği fiyat karşılaştırma teknolojisi. Bugün Google, Amazon, NexTag veya PriceGabber sitelerde çok kolay şekilde kullanılıyor.
Mobil cihazlar

Bill Gates'in "İnsanlar nerede olurlarsa olsun küçük cihazlarıyla işlerini yönetebilecek, uçuşlarını kontrol edebilecek, haber okuyabilecek ve finansal piyasaları takip edecek" diyerek tanımladığı küçük cihazlar telefonlardan saatlere kadar çoktan ceplerimizde.
İnternet üzerinden muhasebe ve sağlık hesapları yönetilebilecek

Teknoloji sağlık sistemini henüz Uber'in ulaşım hizmetini değiştirdiği kadar güçlü şekilde değiştirmedi ancak internet üzerinden doktor seçilmesi ya da randevu alınması sağlık sisteminin çilesini "bir tık" azalttı diyebiliriz.
Kişisel asistanlar

Gates'in "E-maillerinizi sizin için kontrol edecek, istediğiniz bilgiyi size sağlayacak, yapmak istediğiniz yemek için size 'alınacaklar' listesini hazırlayacak" diyerek açıkladığı "kişisel asistanlar" son yıllarda Google projelerinden biri. Ayrıca "Nest" gibi akıllı cihazlar sizin günlük rutinlerinizi kayıt altına almaktan evin sıcaklığını ayarlamaya kadar birçok alanda asistanlık veriyor. Google Home'un geliştirdiği sesli teknoloji ile "eviniz" size e-maillerinizi okuyabiliyor.
Sosyal medya

Bill Gates tahmini: Websiteler, aile ve arkadaşlarınızla konuşmanız ve etkinlikler planlamanızı sağlayacak. Halklar ve ülkeler, güvenlikten şehir planlamasına kadar internet tabanlı tartışmalara girebilecek. Gerçekler: Üye sayısı 2 milyara ulaşan Facebook ve Instagram, WhatsApp, Messenger ve daha niceleri.
Otomatik tatil promosyonları

Microsoft kurucusunun kitabında bahsettiği "Bir tatil rezervasyonu yaptığınızda, gideceğiniz bölgedeki diğer aktivite ve indirim tekliflerine de ulaşabileceksiniz" tahmini, bugün "Rezervasyon yap" tuşuna tıkladıktan sonra neredeyse girdiğimiz her web sitesinde karşımıza çıkıyor.
Akıllı reklamlar

"Cihazlar sizin satın alma alışkanlıklarınızı bilip ona göre reklam gösterecek" diyen Gates'e karşılık başta Google ve Facebook'ta görmekten sıkıldığımız reklamlar.
Ürün yerleştirme

Televizyonda dizi ya da maç izlerken, Twitter'da "scroll down" yaparken, Instagram'da fotoğraf paylaşırken, baktığını ekranın bir ürüne ya da bir web sitesine yönlendirmemesi artık neredeyse imkansız.
Online iş bulma kurumları

Bill Gates'in 1999'da yazdığı kitabında "İnsanlar, yalnızca ilgi alanlarını, uzmanlıklarını ve ihtiyaçlarını açıklayarak iş fırsatları yakalayabilecekler" diyerek bahsettiği, dünyanın en büyük profesyonel ağı Linkedin'in ilk temelleriydi.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113