• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yetim çocuklar için en anlamlı imza!

Yetim çocuklar için en anlamlı imza!
Sultanbeyli’ndeki kamu ve sivil toplum yöneticileri yetimleri sevindirecek projeyi başlattılar.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli temsilciliği, Sultanbeyli İlçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Cennetin Çocukları Yetim Dayanışma Günleri programı ile 61 okulda 515 yetim yavrumuza yönelik bir dizi etkinlik planladı. Hayırseverler ile proje paydaşları olan Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli İHH İnsani Yardım Vakfı,  Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanbeyli Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürlüğü, Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli Temsilciliği, Yetim Anneleri Derneği, Turgut Reis İlkokulu ve Battalgazi İmam Hatip Ortaokulu’nun destek ve katkılarıyla gerçekleşecek projenin icrasına ve yetim çocukların mutluluklarına bizzat şahitlik edecekler.

                Yetim Dayanışma Günleri programında oluşturulacak eğlence alanında yer alan şişme oyun alanları ile şenlik havasında çocuklarımız doyasıya eğlenme fırsatı bulacaklar. Sultanbeyli’nin değerli yöneticilerinin himayesinde gerçekleşecek programda yetimlerimiz sevgi ve şefkat ortamında büyükleri ve arkadaşları ile yarışmalar yapıp, uçurtma şenliği ile gökyüzünü renklerle donatacaklar. Miniklerin yüzlerinde ve ellerinde gönüllü annelerin katkılarıyla grafiti ve yüz boyama etkinlikleri ile güller açacak.

                Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay Sultanbeyli ilçesine atandıktan sonra “İyiliğe Yolver” projesi ile 105 tırın Ortadoğu’daki mazlum halklara gönderildiğini, bu büyük başarıda imzası olan İHH İnsani Yardım Vakfına, Sultanbeyli Belediyesine ve tüm paydaşlara teşekkür ettiğini belirtti. Yine Cennetin Çocukları Projesi ile ilçemizde eğitimine devam eden 515 yetim yavrumuzun yüzünün güldürüleceğini belirterek katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Ayrıca “Geleneksel hale gelen Cennetin Çocukları şenliğine bundan sonraki yıllarda da desteğimiz devam edecek. IHH’nın yetim kelimesi yerine nezaket gösterip Cennetin Çocukları tabirini kullanması bu konudaki hassasiyetlerini göstermek için yeterli. IHH’nın dünya çapında yaptığı çalışmalar bizi gururlandırıyor.  Derneklerimizin vakurlarımızın bu tür çalışmalarına destek olacağız. Belediye başkanı ve yardımcılarına teşekkür ediyorum gereken desteği verdikleri için. Bu tür çalışmaların çoğalması gerekiyor. Biz daha önce İstanbul Çocukları Vakfı ile yapmış olduğumuz çalışmaları Sultanbeyli’ye de   taşıyacağız. Gurur duyulan bir çalışma olacağına inanıyorum. Geçen seneden yapılan çalışmanın üzerine eklemeler yaparak daha büyük bir başarı elde edeceğiz. Şimdiden IHH yetkililerine ve diğer kurum yetkililerini tebrik ediyorum” dedi.

                Sultanbeyli Belediye Başkan yardımcısı Zafer Söğütçü yaptığı konuşmada “İyiliğe Yolver” projesi kapsamında mazlum coğrafyalara gönderilen 105 tır ile tüm Sultanbeyli halkının yaptığı fedakârlığın, çabanın takdire şayan olduğunu, bu başarının beraber hareket ederek sağlandığını belirterek, yine yetimlerimiz için yapılacak bu projede birlik ve beraberlik içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu berterek, yetimlerimiz için gereken her şeyin en iyisi ile yapılacağını vurguladı.        

                İHH yönetim kurulu üyesi  Said Demir ise "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle (iki parmak gibi) yan yana bulunacağız." Hadis'ini hatırlatarak bu çalışmaların Hz. Peygamberin övgüsüne nail olduğunu vurguladı. Dünyanın 56 ülkesinde 96 bine yakın yetim çocuğu Yetim Hamilik Sistemi ile sürekli destek kapsamına alan ve dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde 800 bine yakın yetime dönemsel destekler sunan, 32 yetimhanede 3400’ü aşkın yetimi üniversite tahsillerinin sonuna kadar takip eden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Yetim Dayanışma Günleri programı ile yeniden Türkiyeli hayırseverler ile gerek mazlum coğrafyalardaki gerekse ülkemizdeki yetim çocukları bir araya getirdiğini belirtti. 2017 Yetim Dayanışma Günleri ile dünyada 36 ülkede 651 proje gerçekleştirilerek 170 bine yakın yetime ulaşılması hedeflendiğini belirterek, 651 projenin 324’ünün ise Türkiye’nin 60 ilinde uygulanacağını belirtti.

                Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, eğitim camiası olarak “İyiliğe Yolver” projesi kapsamında, okullarımızda minik kalpli büyük yürekli öğrencilerimizin destek olduğu proje ile Ortadoğu’daki mazlum kardeşlerimize ulaştırılan 105 tırın mutluluğunu yaşadık. Şimdiden paydaşı bulunduğumuz kurumlar ile okullarımızda eğitim gören 515 yetim yavrumuza yönelik yapılacak bu projede de her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz, dedi.

Yetim Anneleri Derneği Başkanı Fatma Betül Turhan, geçen yıl yapılan ve bu yıl yapılacak olan Cennetin Çocukları Projesine verdikleri destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek söz konusu yetim olduğunda tüm gayretleri ile destek vermekten geri kalmayacaklarını belirtti. Ayrıca hayırseverler ile yetim çocuklarımızı bir araya getirecek bu projeyi düşünerek hayata geçiren İHH Sultanbeyli temsilciliğine teşekkür ettiler.

                Eğitim Bir Sen Sultanbeyli temsilcisi Fatih Baydar, Sultanbeyli IHH yönetimini yapmış oldukları bu anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Teşkilat olarak her zaman yaptıkları hayır faaliyetlerinde destekçileri olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalar milletimizin merhametli yüzünü göstermesi bakımından çok önemli. Tarih boyunca hem kendi ihtiyaç sahibi insanlarımıza hem de mazlum coğrafyalara el uzatmayı düstur edinmiş bir milletiz. Ülkemizin sınırları belli olsa da gönül sınırlarımız çok geniştir. Nerede bir Müslüman, yetim, öksüz, muhtaç, mazlum varsa oraya kadar elimiz uzanmalıdır, dedi.

                Konuşmalar sonrası protokol imzaları atılarak 515 çocuğumuz için yapılacak Cennetin Çocukları proje çalışmalarına start verildi.

17356980_10155241657153304_1563504394_o.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113