• BIST 1.372
  • Altın 462,603
  • Dolar 8,1073
  • Euro 9,7661
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Victor Ananias’ın Arife Tarif kitabı çıktı

Victor Ananias’ın Arife Tarif kitabı çıktı
Ekolojik yaşamın öncülerinden Victor Ananias’ın aramızdan ayrılışının 10. yılı vesilesiyle hazırlanan Arife Tarif kitabı, Victor’un mutfağından sofrasına bir yolculuk vadediyor.

Buğday fikrinin, hareketinin, derneğinin kurucusu Victor Ananias, yaşamı boyunca doğanın sunduğu mucizeleri topraktan tezgâha, oradan mutfağa, sofraya ve gönüllere taşıyan bir dost oldu herkes için. Elinin değdiği her yere bereket, şifa ve aşk getirdi. Sofralar kurdu; mutfağında fikirler, insanlar, hayaller de pişti yemeklerin yanında. Ve pek çok canı bir araya topladı Buğday’ın çatısı altında.

 

Aramızdan ayrılışının 10. yılında Victor’un anısına hazırlanan Arife Tarif kitabında, kendi kaleminden çıkan yazılarla birlikte, dostlarının dilinden onu okuyacak, sağlıklı ve lezzetli tariflerini öğrenecek, bu yemekleri eşsiz kılan sırrı keşfedeceksiniz.

 

Victor Ananias’ın Arife Tarif kitabını buradan sipariş verebilirsiniz:

dukkan.bugday.org

icin-005.png

***

 

“Tüm ‘ama'ları yok eden, yalnız olanı köprülendiren, düşman görüneni konuşulur kılan, akışında bir mücadeleye ortak bir ufuk sunan sükûneti vardı Victor'un; dinleyenini topraklayan, bizlerin yalnızlıkta değil, o, bu, şu diye ayırmayan bir çoklukta durmamız gerektiğini hatırlatan müstesna bir muhabbetti kurduğu. Bu metinler bana yeniden durma, soluklanma imkânı verdi. Mühimi ehemden ayıklamaya fırsat bir sükûnet. Canına değsin Victor! Çoklukta yaşayasın!”

 

Defne KORYÜREK

Gıda Adaleti ve Ekoloji Aktivisti, Yazar

 

***

 

Victor'u çok genç kaybettik. Ektiği tohumlar dünyanın daha güzel ve yaşanılır olması için yeşeriyor. O da düşünen bir varlık olarak doğum ve ölüm sürecinde bu yeryüzü sofrasına oturduğunda ihtiyacı olan kadarını alıp karşılığını fazlasıyla verendi. Ruhu şad olsun.

 

Musa DAĞDEVİREN

Mutfak Araştırmacısı

 

***

 

Victor ve sepetlerinden taşan meyve, tohum, aş, öykü, şükran, ince dokunuşlar, yaratanla derin bir bağ, doğa sevgisi, buğday başakları… Bir bedende bu kadar çok kıymet buluşur mu diyor insan; Victor'da buluşurdu. Başka türlü bir öyküydü, hiç sonlanmayacak…

 

Tijen İNALTONG

Araştırmacı, Yazar

 

***

 

Buğday’ın kimyası yemeğin kimyasıdır. Eldeki malzemeyle kıt kanaat pişen, dünyanın en lezzetli yemeklerinin sofrası olarak kurgulanmıştır. Doğanın çeşnilerini en doğal halleriyle taşır. Öyle bereketlidir ki Buğday’ın sofrası, geleceği henüz bilinmeyen ama yolu belki de düşecek olan, kapıdan içeriye girmeye hazırlanan o gizemli misafir için de bir tabak mutlaka vardır üzerinde. Sofradan taşanlar komşulara da bol bol düşer. Onlara da esenlik vesilesi olur. 

 

Güneşin AYDEMİR

Buğday Derneği Strateji Kurulu Üyesi

KAYNAK:DUYURUGAZETESİ

 

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ebrar Mutlu'dan Güz Sancısı..21 Aralık 2020 Pazartesi 18:18
  • Pendik'te sanat söyleşileri, İnstagram üzerinden gerçekleşiyor04 Aralık 2020 Cuma 15:11
  • Ebrar Mutlu'dan "Yokluğun"23 Kasım 2020 Pazartesi 11:42
  • Ebrar Mutlu'dan: "Bir çocuk olsam"22 Eylül 2020 Salı 14:14
  • Ebrar Mutlu'dan "Adını sen koy"11 Eylül 2020 Cuma 14:06
  • Ebrar Mutlu'dan Babalar Günü'ne özel şiir20 Haziran 2020 Cumartesi 16:07
  • Nurullah Genç Pendik'e geliyor25 Ekim 2019 Cuma 12:38
  • Amasya'da Şiir Akşamları04 Mart 2019 Pazartesi 12:07
  • Bu okul kendi elektriğini üretiyor!30 Mart 2018 Cuma 10:21
  • Pendik'li yazarın 4'üncü kitabı çıktı!12 Mart 2018 Pazartesi 15:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 05334607972 Faks : 0216 4917113