• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Validen Türkiye’ye sevindirici haber: 9 gündür vaka yok

Validen Türkiye’ye sevindirici haber: 9 gündür vaka yok
Sivas Valisi Salih Ayhan, il genelinde son 9 gündür yeni koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Türkiye'nin yeni tip korona virüs ile mücadelesi sürüyor. Sivas ilimizde 9 gündür yeni korona virüs vakası görülmedi. Virüsle mücadelede hangi önlemler alınıyor? Karantina uygulaması ve filyasyon çalışmaları Sivas'ta nasıl uygulanıyor? Sivas Valisi Salih Ayhan A Haber canlı yayınında anlattı.

Türkiye'nin yeni tip korona virüs ile mücadelesi sürüyor. Sivas ilimizde 9 gündür yeni korona virüs vakası görülmedi. Virüsle mücadelede hangi önlemler alınıyor? Karantina uygulaması ve filyasyon çalışmaları Sivas'ta nasıl uygulanıyor?

Sivas Valisi Salih Ayhan A Haber canlı yayınında bu süreci anlattı:

İl merkezimizde son 9 gündür yeni vaka yok. Pandemi sürecinin başladığı günden itibaren özel önlemler aldık, iyi bir şekilde koordine oldu. Cumhurbaşkanımızın, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımızın talimatlarını titizlikle uygulamak işin sırrı...

Maske kullanımında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Kapı kapı vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Valilik ve belediyeler olarak maske temin edip vatandaşlarımıza ulaştırdık. 25 köyde karantina uyguladık. Bu köylerde 100'e yakın vakamız vardı. Filyasyon çalışmasında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz bizim oranımız 5.6 iken Türkiye ortalaması 4.6... Şehrin giriş-çıkışlarını kontrol ederek süreci koordineli bir şekilde yönettik.

Sivas Anadolu'nun kalpgahıdır. Devletçi bir tarafı vardır. Devletimizin uyarı ve ikazlarını çok içselleştiren bir vatandaşa da sahip olduğu için bu işin sırrı da biraz da vatandaşımızın duyarlılığıdır.

Kaynak: Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113