• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Tuzla'ya organik pazar! Yok, yok

Tuzla'ya organik pazar! Yok, yok
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ekolojik Pazarı, sağlıklı hayat ile doğal bir yaşam için özünde doğa sevgisi ve çevreye saygı olan anlayışıyla Tuzla Belediyesi Organik Ürün Çarşısı içindeki yerini alıyor.

Ev kadınlarının aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, kendilerinin hazırladığı el emeği ürünler ile  organik ürünlerin satılacağı “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ekolojik Pazarı” törenle açıldı. Düzenlenen törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllüleri katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı kurdele kesiminin ardından organik ürünleri tek tek gezerek satılacak ürünleri inceledi. Ekolojik pazarda satılacak ürünlerden elde edilecek gelirler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Ayrıca "Atıksız Yaşamdaki Rolümüz" sloganı ile plastik ürünlerden kurtulmak için tahta kaşık, doğal sabunlar, kimyasal kullanılmadan üretilen balmumu kremler ve kişisel bakım ürünleri de satışa sunulacak. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı yetkilileri tarafından Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya üzerlerinde isimlerinin ilk harflerinin yazılı olduğu termos ve termos kılıfı hediye edildi.

ekolojikpazari3.jpg

“ÇOK GÜZEL ÜRÜNLER ELDE ETMİŞLER”
Açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bugünkü çalışmanın özünde şu var, ekolojik pazarın asıl amacı doğaya ve çevreye, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız Dünya’nın daha temiz ve daha sürdürülebilir bir yaşamın oluşturulabilmesi için geri dönüşümü kolay olan ürünlerin kullanımına yönelik, onun kullandırılmasına yönelik teşvik ve üretimi konusunda bir çalışmadır.

ekolojikpazari4.jpg

Burada ki yapılan ürünler, özellikle en çok dikkat çeken karbondioksit emisyonu ve çevreye zararı açısından plastik, alüminyum folyo ve buna benzer petrol ve petrol ürünü ile fosil yakıtlar ile taşınması, üretilmesi ve son kullanımına kadar gelen süreçlerde üretim ve tüketim aşamalarında karbondioksit emisyon ve çevreye zararlılık açısından geri dönüşü mümkün olmayan ürünlerden kurtarabilmek. Çok güzel ürünler elde etmişler. Kendilerini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Ben, eşim de dahil olmak üzere bu projede yer alan, Gönül Elleri’nde yer alan ilçemizde 26 bin aileyi takip eden ve bu tür çevre hassasiyeti duyarlılığı geliştiren tüm hanımefendilere yürekten teşekkür ediyorum. Onlar kanatsız meleklerdir” dedi.

“SİPARİŞLERE YETİŞEMEZ OLDUK”
Gönül Elleri Çarşısı’nda Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Sorumlusu olan Mine Yücedağ,” Burada ki asıl amaç sadeleşmek. İleriki nesillere çöp bırakmamak ve yeteri kadar dengeli beslenmek. Doğal beslenmek. Burada ki asıl amaç budur. Sosyal Medya’dan da satıyorduk. Siparişlere yetişemez olduk. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. dedi.

Gönül Elleri Çarşısı’nda işletmeci olan Erkan Günay ise,” 5 yıldır burada Tuzla Organik Çarşısını çalıştırıyorum. Yaklaşık 230 firma ile çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden doğal ve organik ürünleri getiriyoruz ve burada sergiliyoruz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113