• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Tuzlalı öğretmenler Brüksel'de

Tuzlalı öğretmenler Brüksel'de
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (Mesleki Eğitimde Okul Terki) isimli projesi kapsamına 14 eğitmen Brüksel'e eğitime gitti.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konsorsiyum lideri olduğu projede, Avrupa’nın başkenti Brüksel’in  en büyük ve en köklü meslek liseleri olan Athénée Royal Rive Gauche, Athénée Royale Rive Gauche, Athénée Royale Bruxelles 2, Athénée Royale d'Evere, Athénée Royal Serge Creuz ile ortak çalışılışıyor.

Projenin amacı; Eğitim kurumlarında kurumsal ve mesleki kapasiteyi geliştirmek, okulları öğrenciler  için cazibe merkezi haline getirmek, öğretmen yeterliliğini artırmak, uluslararası eğitim programlarından faydalanarak ülkemizde olduğu gibi Avrupa´da da sorun olan erken okul terki ile mücadele etmektir.

Proje hakkında bilgi veren, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALİREİSOĞLU, “Okul terkiyle ilgili  öğretmenlerimiz hem kişisel hem de mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri için  ulus ötesi eğitimlere katılacak, öğrendikleri yenilikçi yaklaşımları sınıfta uygulayarak, çevrelerinde de yaygınlaştıracaklardır. Yurtdışı hareketlerini gerçekleştirerek öğretmenlerimizin Avrupa’daki eğitim ortamları ile etkileşim içerisine girmelerine ve bu anlamda Tuzla'daki eğitimimizin uluslararası bir boyut ve tecrübe kazanmasını oldukça önemsedik. Devamsızlık, tabii ki okullarımız için büyük bir tehdit ve velilerimiz için de hiç istenmeyen bir durumdur. Devamsızlık olduğu zaman nasıl daha aza indirebilir ve okulu bırakmak isteyen öğrencilerin bu duygularının nasıl önüne geçilebilir gibi sorulara  Avrupalı meslektaşlarımızla cevap arayarak, uluslararası bir vizyonla çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaların eğitim öğretim ortamımıza hayır ve verimlilik getirmesini ümit ediyorum. Bu vesileyle yurtdışından edineceği  bilgi ve becerilerini Tuzla’daki okullarına taşıyan bütün öğretmen arkadaşlarıma ve bu bağlamda bizlere bu imkanı sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ederim” dedi.

Eğitimler,  okul terki oranlarının % 2 seviyelerine indirildiği ve eğitim alanında Avrupa’nın adeta kalbi olan Belçika´nın en önemli mesleki eğitim kurumlarında 7 günlük bir sürede okul terkinin önlenmesi alanında  mastır veya doktora yapmış yönetici ve öğretmenlerden 30 saat teorik ve 6 uygulamalı eğitim şeklinde olacak.

tutusala-jpg.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113