• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tuzla'da yöresel geceler, yöresel lezzetler!

Tuzla'da yöresel geceler, yöresel lezzetler!
Tuzla Belediyesi ve hemşehri derneklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen 7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması, Nevşehirliler Gecesi ile başladı.

Tuzla Belediyesi’nin zengin kültürümüzü ortaya koyan ve toplumsal kaynaşmayı sağlayan Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nın 7. yıl organizasyonuna ilk ev sahipliğini Nevşehirliler Derneği yaptı. Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Nevşehirliler katıldı.

Mustafa Şen, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, "Ne kadar Nevşehirliysek o kadar da Tuzlalıyız" diyerek aidiyet vurgusu yaptı. Şen, "Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı olmasaydı ne bu gecelerde şehrimizi tanıtabilirdik ne sizi buraya getirebilirdik nede sizinle irtibat halinde olabilirdik. Derneğimizin kurulduğu günden bugüne kadar bize emeğini ve hiçbir şeyini esirgemeyen çok değerli Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya şahsım ve Nevşehir Federasyonu adına canı gönülden çok teşekkür ediyorum." dedi.

Dünyadaki Gelişmelerin Karşısında En Büyük Silah Birlik ve Beraberliktir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konuşmasında birlik ve beraberliğin öneminde dikkat çekti. Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması ile kültürlerin yaşatılması ve yeni nesile aktarılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, "Gecelerimizin ilkine Nevşehirli kardeşlerimiz ile buluşarak başladık. Birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 7 yıl önce Yöresel Gecelere başladıktan sonra  dünyadaki, coğrafyamızdaki, ülkemizdeki gelişmeler gösterdi ki her zamankinden daha çok, her gün daha fazla birlik ve beraberliğimizin ihtiyacımız olduğu bir güne başlıyoruz. Daha fazla kardeşliğimizin, daha fazla birbirimize sarılmanın çok daha ihtiyaç olduğumuz günlerin yaşandığını unutmamamız lazım. Dünya değişiyor. Dünyada artık her şey çok daha farklı aşamalara gidiyor. Bunu her zaman ifade etmişimdir dünyayı düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım. Dünyada ne kadar değişiyorsa bunun içinde biz varız diye hareket edip biz dünyamızı, ülkemizi ve milletimizi ona göre yönlendirmemiz lazım. Kendimizi de ona göre motive etmemiz lazım. Hep söylüyoruz dünyadaki bu gelişmelerin karşısında en büyük silahı birlik beraberlik. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizin ve İslam coğrafyasının inşallah savaşsız ve kardeşçe yaşadığı daha güzel dünyayı hayal ediyorum" şeklinde konuştu.
İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, derneğe katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür plaketi verdi.
Nevşehirliler Gecesi’nde yörede yetişen ürünler, mutfak kültürü ve kuruyemiş çeşitleri ikram edildi. Yöresel sanatçılar, söyledikleri şarkılar ve türkülerle Nevşehirliler’e coşkulu bir gece yaşattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113