• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Tuzla’da Meme Kanseri'nde Farkındalık Çalışması Yapıldı

Tuzla’da Meme Kanseri'nde Farkındalık Çalışması Yapıldı
Tuzla’da her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasındaki ‘Meme Kanseri’ne Farkındalık Ayı’ kapsamında belediye binasının girişinde pembe kurdele ve bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Yapılan etkinlik ile Tuzla Belediye binasına giren kadın ve erkek vatandaşlara Meme Kanseri’nde erken teşhisin önemi hatırlatarak farkındalık yaratıldı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Ayrıca 15 Ekim tarihi de Dünya Meme Sağlığı Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri vatandaşlara pembe kurdele ve bilgilendirme broşürü dağıtarak Meme Kanseri’nde erken teşhisin önemi hakkında farkındalık çalışması yapıldı. Bilgilendirme broşüründe meme kanserinin erken teşhisinin önemi ve insanların sadece kendilerinden sorumlu olmadığı çevresindekilerden de sorumlu olduğu hatırlatıldı.

“ŞUBAT AYINDA MEME KANSERİ AMELİYATI OLDUM”

Meme Kanseri tedavisi gören ve bu konuya dikkat çekildiği için teşekkür eden Nuray Ergür,” Bu konuya dikkat çektiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü aynı dertten ben de müzdaribim. Şubat ayında ameliyat oldum. Bütün hanımların kesinlikle ihmal etmemelerini ve mamografilerini ve ultrasonlarını en az senede bir kere çektirmeleri gerekiyor. Benimki tanrının bir mucizesidir. Ben başka bir rahatsızlık için gittim ve Meme Kanseri olduğumdan haberim yoktu. Doktorlarımın ameliyat öncesi yaptığı titiz çalışmalar sayesinde orası işaretlendi. Ameliyata girdiğim zaman kitlem kansermiş. Oldukça da kötü bir kansermiş. Dağıtmadan aldılar ve şimdi de tedavimi görüyorum” dedi.

Naciye Şahin ise ,” Bugün belediyeye bir işimi halletmeye gelmiştim. Tuzla Belediyesi’nin bu kadar önemli bir konuda hassas davranması gurur verici. Erken teşhis hayat kurtarır. Yaşama hak tanıyın” dedi.

Tuzla Belediyesi ilgili müdürlükleri ile birlikte özel günler kapsamında sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113