• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ramazan pidesi fiyatları ne oldu? Zam var mı?

Ramazan pidesi fiyatları ne oldu? Zam var mı?
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selim Açık,

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selim Açık, ''Ülkemiz genelinde Ramazan ayında gelenek haline gelen Ramazan Pidesi üretimi, gramaj ve tarifelerin yerel yönetimlerden bir an önce alınıp genel bir tarifeye tabi tutulmasının doğru olacağı kanaatindeyim'' dedi.

Ramazan pidesi fiyatları ne oldu? Zam var mı?

Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Açık, ülke genelinde farklı gramajla, farklı fiyatların olmaması gerektiğini, her işletmenin gider kalemlerinin aynı olduğunu, bir an önce bu yanlış uygulamaya dur denilmesini istedi. Açık, "Ülkemiz genelinde ramazan ayı nedeniyle gelenek hali alan ramazan pidesi üretimi, gramaj ve tarifelerin yerel yönetimlerden bir an önce alınıp genel bir tarifeye tabi tutulmasının doğru olacağını düşünüyorum

Ramazan pidesi fiyatları ne oldu? Zam var mı?

Fırıncı meslektaşlarımızın ramazan pidesi yapımında gider kalemleri un, maya, susam, tuz ve işletme giderlerinden oluşmaktadır. Aynı hammaddelerden ve aynı yöntemlerde yapılan bir ürünün rayiç fiyat belirlenmesi konusuna neden farklılıklar yaşandığına ve üreticilerle ve vatandaşların neden karşı karşıya geldiğine bir anlam verememekteyiz.

Ramazan pidesi fiyatları ne oldu? Zam var mı?

Maliye, İçişleri veya Ekonomi Bakanlığımızın bünyesinde bir komisyon kurulup fiyat tarifelerini ve gramajları iller bazında nüfus yoğunluğuna göre işletme giderlerinin fazlalığına ve azlığına göre fiyat belirlemesi yapılmasının, hem sektörümüz hem de vatandaş için daha şeffaf olacağı görüşündeyim. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle her ilden yeni gramaj, yeni fiyat tarifesi açıklaması, iller bazında kafaları karıştırıcı durumlara neden olmaktadır. Farklı bir durum ise, bir ildeki ticaret ve sanayi odası üyelerine zam vermezken, aynı ilin esnaf ve sanatkârlar odası zam verebiliyor. Bu durum fazlasıyla yönetmelik zaafiyetine neden olmaktadır. Hatta bu uygulama, aynı ilde farklı gramaj ve farklı fiyatların ortaya çıkmasına neden oluyor'' ifadelerini kullandı.

.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113