• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Pendik'e 38 yeni okul geliyor; Sülüntepe'dekinin temeli atıldı

Pendik'e 38 yeni okul geliyor; Sülüntepe'dekinin temeli atıldı
Pendik Belediyesi, Pendik Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı ve bağışçı katkılarıyla Sülüntepe Mahallesi'nde inşasına başlanan 24 derslikli ilkokulun temeli törenle atıldı.

Okulun örnek bir işbirliği içerisinde inşa edildiğini belirten Başkan Şahin: "PEKAV, bağışçımız, belediyemiz ve iştirak şirketimiz PENYAPSAN işbirliğiyle bu okulumuzu yapacağız." dedi.

Sülüntepe Mahallesi'nde Pendik Belediyesi, Pendik Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı ve bağışçı katkılarıyla yapılan Nazım Ungan İlkokulu'nun temeli törenle atıldı. Törene Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Atasoy, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, MHP İlçe Başkanı Yüksel Cebe, Pendik Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı (PEKAV) Başkanı İbrahim Ciminli, bağışçı ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplam 5 bin 382 metrekare alan üzerine inşa edilen okul, 24 derslikli olacak. Okulun önümüzdeki eğitim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

"Her yıl ortalama 5 okul yapıyoruz"

Her yıl Pendik'te 2 bine yakın çocuğun eğitim öğretim hayatına katıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: "Bu ortalama 3 okul demek. Her yıl en az 5 okul yapıyoruz. Niçin? Çünkü geçmişteki açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Şehrimizde en önemli konuyu eğitim meselesi olarak görüyoruz. Şehrimize kamu kurumlarıyla çok ciddi manada okul kazandırdı. Ama gördük ki sadece kamunun gayretleriyle olmuyor. Bağışçılarımızın da gayretleriyle bu iş sürüyor. Bağışçılarımızın yaptığı okulların hepsinde de bizim katkımız var." dedi.

Çamlık'taki okula Hasan Celal Güzel ismini vermek istiyoruz

Okulun örnek bir işbirliği içerisinde inşa edildiğini belirten Başkan Şahin şöyle devam etti: "Gördük ki bağışçıların tek başına yapması zor oluyor. Kurumlar olarak el birliği yapalım, birden çok bağışçı yer alsın dedik. PEKAV, bağışçımız, belediyemiz ve iştirak şirketimiz PENYAPSAN işbirliğiyle bu okulumuzu yapacağız." Başkan Şahin, konuşmasının sonunda PEKAV'ın Çamlık'ta yaptığı diğer okula Türk Milli Eğitimine çok ciddi emekler vermiş yakın zamanda kaybettiğimiz Hasan Celal Güzel ismini vermek istediklerini söyledi.

Pendik, İstanbul'un birincisi

Pendik'in sürekli göç aldığının altını çizen Kaymakam İlhan Ünsal: "Devletimizin imkânlarıyla ilçemize her yıl yeni okullar yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul yapımları için İstanbul'a gönderdiği ödeneklerden en çok payı Pendik alıyor. Çünkü Pendik arsa hazırlama, temin etme ve bunu Milli Eğitim Bakanlığı'na sunma konusunda İstanbul'un birinci ilçesi. Başkanımıza burada şükranlarımı ifade ediyorum." dedi.

"İlçemizde 19 okul projesi var"

İstanbul'daki eğitim yatırımlarının neredeyse yüzde 20'sinin Pendik'e yapıldığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz: "Şuan devletin ilçemizde 19 okul projesi var. Bir bu kadar da planlanıyor. Her yıl artan nüfusumuz var ve hükümetimizin öğretim hayatını tam güne getirecek olması nedeniyle yeni okullara ihtiyacımız var. Bu çalışmalar devam ediyor. Şuan ilçemizde bağışçılarımızın yaptığı 7 okulun inşası devam ediyor. Her sene en az 5 yeni okul açıyoruz." dedi. PEKAV Başkanı İbrahim Ciminli, 1999 yılında eğitim, kültür ve sanat hizmetleri için kurulmuş vakıflarının belediye, hayırseverler ve kamu kurumlarıyla birlikte güçlerini birleştirerek hızlı bir şekilde okulların inşasına vesile olduklarını belirtti.

5b03db259fa77_33183012-10151587682614953-7920127351197794304-o.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113