• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Pendik İstanbul’un kültür başkenti

Pendik İstanbul’un kültür başkenti
Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 22 ülkeden 62 sanatçının katılımıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bu yıl çini temalı düzenlenen ve 30 farklı sanat dalını buluşturan festivalin açılış konserini Çorlu’daki tren kazası nedeniyle ertelediklerini belirterek ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kosta Rika’dan Çin’e Dünyanın dört bir yanından geleneksel sanat ustalarını bir araya getiren festivalin açılışı dolayısıyla Pendik Sahil Etkinlik Alanı’nda tören düzenlendi. Pendiklilerin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Ülkemiz açısından çok hareketli bir gün geçirdik. 24 Haziran seçimleri sonrasında halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan bugün görevine başladı. Kendisini tebrik ediyoruz. Ümit ediyorum ki ülkemiz açısından çok hayırlı, çok güzel işleri hep beraber gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Başkan Şahin,  Dünyanın farklı yerlerinden pek çok sanatı bir arada görme fırsatı sunan festivalin kapanış töreninin ise 15 Temmuz’da yapılacağını belirterek,  “3 yıl önce Türk Milleti 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı destan yazdı. Bu yılki organizasyonun finalini 15 Temmuzda hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Pendik İstanbul’un kültür başkenti

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonu  (CIOFF) işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması açılış törenine  Panama İstanbul Başkonsolosu Andreas Gregorio Nunez, İran İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Abdürrıza Raşid, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da katıldı.  Açılış töreninde söz alan CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, hayırlı olsun dileklerini sunarak Pendik’i İstanbul’un kültür başkenti olarak nitelendirdi.  Ardından konuklar hep beraber stantları gezerek Türk ve konuk ülke sanatçılarının eserlerini inceledi.

Ziyaretçileri Çini ziyafeti bekliyor 

Bu yıl Çini sanatı temalı organizasyonda ziyaretçilere deyim yerindeyse Çini ziyafeti  sunuluyorYerli sanatçılar İsmail Yiğit,Gülseren Öztuğcu ve yabancı Çini ustaları Azerbaycanlı Naghı Naghıyev, Çinli Ruopeng Sun organizasyona özel hazırladıkları nadide parçaları stantlarında görücüye çıkardılar.

Her akşam  ayrı bir konser

14. GES kapsamında  her akşam farklı bir konser düzenlenecek. İlk günkü açılışta düzenlenen Pendik Halk Eğitim Folklör Merkezi PEFHEM’in gösterisinin ardından  diğer günler sırasıyla Pendik Musiki Cemiyeti,  Pendikliler Derneği,  Pendik Folklor Organizasyonları ( Penfolk), Pendik Kültür Sanat Derneği (PEKSAD), Pendik Halk Dansları Topluluğu (PENHAD) sahne alacak. konser verecek.

Ertelenen Buray Konseri Cuma günü yapılacak

Öte yandan Tekirdağ’daki tren kazası nedeniyle ertelenen Buray konseri  13 Temmuz Cuma günü yapılacak.  34 yaşındaki Türk Pop Müziği sanatçısı sahildeki etkinlik alanında sevilen parçalarını bu kez Pendikliler için söyleyecek. Konser saat 21:00’de başlayacak.

sanat.jpg

sanat3.jpg

sanat5.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113