• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

O'nun gönderilişi Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetidir

O'nun gönderilişi Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetidir
Gazipaşa Caddesi Şelale Parkı’ndaki “Kutlu Doğum” programında, yüce Peygamberimize sevgi ve özlem vardı.

Her yer “kırmızı gül” doldu

Programda dağıtılan ve Peygamberimizi temsil eden kırmızı güller, yüzlerce Pendiklinin yüzüne tebessüm katarken dinlenen ilahiler de mest etti.

Pendik Belediyesi ve Pendik Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gazipaşa Caddesi Şelale Parkı’nda bir program düzenledi. “Gelin Birlik Olalım, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” sloganlı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yurt dışı ziyareti sebebiyle onu temsilen Başkan Yardımcıları Sami Divleli, Vahap Doğan ve Süleyman Pergel, Pendik Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu da katıldı.

d48ef688-cb92-45eb-9c4d-8370f6eb21dc.jpg

Pilav ve ayran ikram edildi, kıpkırmızı güller dağıtıldı

Yüzlerce Pendiklinin katıldığı programda Pendik Belediyesi kutlu doğum münasebetiyle pilav ve ayran ikramı yaparken, Pendik Müfütlüğü ise Peygamberimizi temsil eden kırmızı gülleri katılımcılara takdim etti. Programda Hüseyin Süer ve Tasuvuf Orkestrası birbirinden güzel tasavvufi musikiyi Pendikliler için seslendirdi.

“O’na bakıp Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş gibi gönül deryası olanlar var”

Programda konuşan Pendik Müftüsü Keşvelioğlu, bu yıl kutlu doğum haftasının birlik ve vahdet konulu olmasının önemine değindi, itikadı ve mezhebi ne olursa olsun Müslümanları bir ve beraber olmaya davet etti. Ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, sağduyunun hakim olduğu bir dünya için yüce Peygamberimizin hayatını kendimize örnek almamız gerektiğine vurgu yaparak, “Komşusu açken tok yatmayan komşulukların olduğu bir ülke ve dünya düşünün, öyle bir dünyada şimdiki gibi gazetelerde suç içerikli bir sürü haberleri okuyor olmazdık” dedi.

Pendik Kaymakamı Osman Tunç ise, Hz. Peygamber’in merhametin ve insanlığın iftihar tablosu olduğunu belirterek, “O’na bakıp Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş gibi gönül ve muhabbet deryası olanlar var” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113