• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Irak, Suriye, Ürdün ve İsrail İstanbul’a bağlanacak!

Irak, Suriye, Ürdün ve İsrail İstanbul’a bağlanacak!
Habertürk Televizyonu’nda bir programa katılan Stratejist Ertan Özyiğit, dünya üzerinde ulusal devletler ile küreselciler (finaskapital) arasında bir kavganın sürdüğünü, bunun en son savaş yerinin de Türkiye olduğunu söyledi.

Özyiğit, savaşın şu anda Türkiye’de boyut aldığını, dünya güçlerinin meydan savaşanın yapıldığı yerin Anadolu, tarihinin ise 15 Temmuz olduğunu söyledi. II. Dünya Savaşı sonrası dünyanın Rusya ile ABD arasında bölüşüldüğünü ama her ikisinin de her zaman birlikte hareket ettiğini belirten Stratejist Ertan Özyiğit, Türkiye’deki darbe girişimi sonrası yaşananlar, Ortadoğu’daki durum ve yakın gelecekteki olası gelişmelere dair şu analizde bulundu: ORTADOĞU’DA LİDER ERDOĞAN

"Rusya ile ABD asla ayrı ayrı hareket etmezler fakat bir problem var; Mezopotamya bir türlü şekillenemiyor. Bir ortağa daha ihtiyaç vardı ve o isim de Recep Tayyip Erdoğan. Bence dünyanın bu bölgedeki dengeleri de ABD’nin ulusal kısmı ve Rusya’nın ulusalcıları, Erdoğan-Putin-Obama üçlüsü üzerine kurulmuştur. 2008’den beri bunu söylüyorum.

IRAK, SURİYE, ÜRDÜN...

Türkiye’nin yeni dünyadaki durumu nedir, bi ona bakmamız lazım. Ben Türkiye’nin bu bölgede çok büyük bir ülke olacağına inanıyorum. Benim projeksiyonum şunun üzerine; yakında göreceksiniz Irak, Suriye, Filistin, Ürdün tabi ki bölünecek; bunun alternatifi yok. Ama  bir federatif yapı ile İstanbul’a bağlanacak. Kimse yanlış anlamasın Türkiye’de bir federasyondan bahsetmiyorum; kimse yanlış anlamasın, Türkiye üniter bir devlettir. Toprak bütünlüğü hiç bir zaman bozulamaz. Ama bölgede bir hamiye ihtiyaç olduğu için Irak, Suriye, Ürdün, Filistin... Biraz daha ileriye gideceğim bir federatif bir yapıyla oluşturulacak, İstanbul merkezli bir yapıya, Türkiye’ye demiyorum bakın İstanbul’a, sistemin içerisine bağlanacak. Daha da ileriye gidiyorum, İsrail de bu federatif yapının içine girecek diyorum. TÜRKİYE BU YAPIYA HAZIRLANMALI

Sayın Cumhurbaşkanı 4 milyon Suriyeli’yi koruyup kolluyor; 10 milyar dolar para ödendi; 3 tane daha köprü yapardınız. Şimdi de kimlik kartı vereceksiniz. 4 milyon insan sizin tabânız oluyor. Onlar gitse de memleketlerine, Sayın Cumhurbaşkanı da bugün bunu söyledi, ’Bundan sonra da Türkiye bu yapıya hazırlık yapmalı’ dedi.  Geri gönderilecekler efendim buna hazırlık yapmalı Türkiye... Geri gidecekler efendim buna hazırlık."

YAKIN GELECEKTE HİLAFET KONUŞULABİLİR

Türkiye’nin Cerablus operasyonunda hedeflerden birisinin de güvenli bölge olduğunu belirttiği analizinde Türkiye’nin güvenli bölgenin dışına da çıkacağını ifade eden Özyiğit, şu tespitlerde bulundu:  "Yakın gelecekte Hilafet konuşulabilir. Bahsettiğimi hilafet Mustafa Kemal’in bahsetmiş olduğu hilafetten bahsediyorum. Yani hilafetten dendiğinde Osmanlı’dan bahsetmiyoruz. Bir adam hilafetin başına geçsin, halife olsun değil. Mustafa Kemal’in önerdiği gibi.. Diyor ki ’şu anda iki tane ülke var Müslüman, İran ve Türkiye.. Yakın zamanda göreceksiniz ki bağımsız İslam devletleri çoğalacaktır. Bunlar muhakkak ve muhakkak bir yerde toplanmalılar, -Sayın Necmettin Erbakan’ın anlattığına benzer bir şeyden bahsediyorum- kendi aralarında oy sistemiyle 5 ülke o dönemde yönetici olmalı ve 5’er yıllık periyotlarla değiştirilmeli bu sistemde. Çünkü dünyada Müslümanlığın da kendisini ifade edebileceği bir platforma ihtiyacı var. Mustafa Kemal bunu 1937’de söylemiş.

İKİ AMERİKA VAR

Ancak bu durum çok fazla da sizin elinizde değil. İyi veya kötü Rusya ile bir anlaşma yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çok iyi karşıladı. Ama aynı zamanda ABD’nin iki yüzü var Başkan yardımcısı Joe Biden buraya geldi, çok af edersiniz salağa oynadı; ’yaa öylemiymiş falan’ diye. Biden’ı incelediğinizde 1942 Pensilvanya doğumludur. Karısı Yahudidir ve kendisi için der ki "Ben Anglosiyonistim." Ama karşısında kim var Dışişleri Bakanı John Kerry var.. Kerry, ABB’nin öteki tarafıdır. Kerry’nin Cenevre’de çok güzel bir açıklaması oldu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a. Dedi ki "Biz hiçbir şekilde Türkiye’nin doğusunda Kürt devleti kurulmasını istemiyoruz ve buna karşıyız.” Ne oluyor yaaa. İki farklı insan iki farklı şey söylüyor.

YENİ BİR ’ÇİN SEDDİ’NE İHTİYAÇ VAR

Biz, nereye oyun oynayacağımızı, kiminle birlikte olacağımızı, hangi Amerika ile birlikte olacağımızı kestiremezsek, o zaman başka yere oynarız ve vakit kaybederiz. Bu sistemin Türkiye’ye ihtiyacı var. Kissinger’ın bir açıklaması oldu ve dedi ki ’Bizim için Ortadoğu diye bir şey yok artık, bizim için Çin diye bir şey var.  11 tane uçak gemisi Hint Okyanusu’nda. Diyor ki biz zaten burayı çözdük; burası ile ilgili bir problem yok. Biz Çin’in Avrupa’ya yayılmasını, Afrika’ya gelmesini önlemek için ikinci bir "Çin Seddi"ne ihtiyacımız var. Bu da nedir biliyor musunuz? Türkiye.

FETÖ İSLAMİ DEĞİL SİYASİ

Dünyanın bütün operasyonları ekonomik çıkar üzerine kurulu.. Siz eğer FETÖ’ye İslami bir örgüt diye bakarsanız yanılırsınız.  Bu tamamıyla siyasi bir yapıdır, bunu da gördük. Türkiye’nin Rusya’ya yakınlaşması bilhassa İngiliz tarafından tarih boyunca engellenmiştir. Ancak Rusya ve çevresinin pazar operasyonu 4 trilyon dolar, ABD ve çevresininki ise 40 trilyon dolar. Siz sırtınızı döneceksiniz Rusya.. Olmaz.. Türkiye büyük ülkedir ve dünyanın her yeriyle ekonomik ilişkilere girmek zorundadır.” ( Kaynak: Yeni Akit

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113