• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Furkan Topaloğlu'dan yaşlılar günü konuşması

Furkan Topaloğlu'dan yaşlılar günü konuşması
AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye Meclis üyesi Furkan Topaloğlu 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Pendik Belediye Meclisinde bir konuşma yaptı.

Meclis Üyesi Topaloğlu, konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

  "Saygıdeğer Başkan,
  Kıymetli Meclis Üyeleri,
  Sevgili Pendik’li Hemşehrilerimiz,
  1 Ekim tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan edilmiştir.
  Ben de şahsım ve gurubum adına kıymetli büyüklerimizin bu önemli gününü   kutlamak üzere söz almış bulunuyorum.
Baştan şunu ifade etmek isterim ki:  bizim değer ve yargılarımız yılın bir haftası değil,52 hafta 365 gün 24 saat olmalıdır. Bu nedenle aslında bugünün toplumumuz açısından sembolik bir değer taşıdığını, toplumumuzun geleneklerinde büyüklere saygının her daim korunduğunu ifade etmek isterim.
Maalesef kötü örnekler de yaşıyoruz. Modern insanın bireyi yalnızlaştırdığını özellikle yaşlı bireylerin bu durumdan çok daha olumsuz etkilendiğini ifade etmemiz gerekir. Yaşlılarını sokaklara, yalnızlığa ve ihtiyaçlarıyla kendi başlarına bırakan modern dünyaya biz gençler olarak vazifemizin idrakindeyiz. Bu nedenle bu kürsüden biz gençler olarak büyüklerimize her zaman hürmette kusur etmeyeceğimizi, onların tecrübelerinden istifade etmenin imkânlarını olabildiğince arayacağımızı ifade etmek istiyorum.
Çok şükür mensubu olduğum siyasi hareket sayesinde, değer yargılarımızda var olan ‘’Küçüklerimize şefkat göstermeyen ve büyüklerimizin kadrini bilmeyen bizden değildir.’’ anlayışıyla hayatı tanımlayarak büyüklerimiz için birçok hizmetler yaptık. Başta ev temizliği hizmeti, kuaför hizmeti, sıcak yemek yardımı, sosyal yardım ve darülacaze yönlendirmesi, hasta nakil hizmeti ve son günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz ilçemizdeki büyüklerimizin verimli vakit geçirebilmeleri için vefa kıraathanesini kurduk. Burada kurulan kıraathanemizden 65 yaş üstü büyüklerimiz faydalanmaktadır. Tesiste büyüklerimiz için sabah kahvaltısı, sabah sporu, sohbetler, geziler, sağlık ve bilinçlendirme seminerleri, fiziksel aktiviteler gibi büyüklerimizin daha iyi ve faydalı zaman geçirmeleri için böyle hizmetler sunulmaktadır. Tesisten faydalanmak isteyen büyüklerimize ücretsiz ulaşım imkanı sunulmakta olup şuan da 550’ye yakın büyüğümüz bu imkandan  faydalanmaktadır.
  Pendik Belediyesi olarak yaptığımız bu hizmetlerin yanı sıra geçmişte Ak Partili İstanbul  Büyükşehir Belediyesi ile ücretsiz toplu taşıma hizmetine ilave olarak  Ak Parti hükümeti ile 65 yaş üzerinde olanlara maaş, Yaşlıya evde bakım ücreti ile artık yaşlılarımız alınan maaş vasıtasıyla evin bereketi haline gelmiştir. Saygı değer büyüklerimize bir çok konuda hizmet etme şerefinde bulunduk.
  Bu vesile ile yaşlılarımıza sağlık afiyet  dilerken genç nesillerimize de yaşlılarına gerekli ilgiyi göstermelerini ve sağlıklı uzun ömür yaşamalarını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum".

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113