• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

DİYANET KAPATILSIN… (MI) ? !!!

Hasan Demirci

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımıza yönelik yazılı ve görsel dâhil olmak üzere özellikle de sosyal medyada, verilen bir fetva üzerinden veyahut toplumun ihtiyaç duyduğu din hizmetlerini sunarken açık bir şekilde nefret söylemleri ve karalama kampanyalarıyla karşı karşıyayız.

Hiçbir şey elbette sebepsiz değildir. Bu kampanyayı başlatanların, Diyanete saldıranların tabii amacı belli. Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgiyi topluma ulaştırdığı için milletimizin güvenini kazanmış olan bu teşkilatı ve onun müntesibi olan Din gönüllüsü hocalarımızı itibar suikastı yapmak suretiyle yıpratarak, milletimizin bu kuruma ve müntesiplerine güvenini boşa çıkartmaya çalışmak istemelerindendir.

Peki ama neden hedef tahtasına oturtulmak isteniyor Diyanet. Bir çok sebep sayılabilir ancak benim son zamanlardaki artışa yönelik gördüğüm en önemli husus, hemen herkesin muzdarip olduğu bir konu olan aile yapımızın bozulmasına karşı almaya çalıştığı önlemler ve eylem plandır. Bu kapsamda da 2019 yılı içerisinde  başlatılan ve halen devam eden "Temel Aile Bilinci Eğitimleri"yle Aile kurumumuzun güçlendirilmesi, iç ve dış kaynaklı bozulmalara karşıda desteklenecek olmasıdır. Bu eğitim öncelikli olarak Din gönüllülerine verilmiştir. Din gönüllüleri vasıtasıyla da 81 ilde uygulamaya geçilecektir. Peki bu eğitimin içeriğinde neler var. Kısaca söyleyelim aileye dair her şey. İşte Temel Aile Bilinci Eğitimi’nin  konu başlıkları ;

1. Ailem ve Ben

2. Ailemde Bir Çocuk Var

3. Ailemde Bir Genç Var

4. Ailemde Bir Yaşlı Var

5. Ailemde Bir Engelli Var

6. Akrabalarım Var

7. Ailemin İletişim Dili

8. Ailede İffet ve Mahremiyet

9. Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum

10. Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum

11. Ailemde Merhamet İstiyorum

12. Ailem Dağılmasın

Görüldüğü gibi aileye yönelik sadra şifa bir eğitim çalışmasıdır bu. Bundan kim neden rahatsız olsun ki. Milli ve Manevi değerlere sahip çıkan herkes bundan ancak memnuniyet duyar ve bu çalışma için Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür eder.

Diyanet İşleri Başkanlığımız da , ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yaptığı için, aynı zamanda da aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptığı için, bundan rahatsız olan çevreler yalan ve iftira, karalama kampanyalarına hız verdiler. Sosyal medyada “Diyanet Kapatılsın” Tag’ları açmaya başladılar.

Yarasalar istemiyor diye Güneş doğmaktan nasıl vazgeçmiyorsa , Nasıl ki, Hz. Peygamber Efendimiz (Sav) “Bir elime Ay’ı, bir elime Güneş’i verseler davamdan vazgeçmem” demişse bu hizmet kervanı yürüyecek. Toplumun en ücra köşelerine kadar sahih dini bilgileri ulaştırma görevi Diyanet İşleri Başkanlığınca icra edilecektir.

Kargalar Gak dedi, Kurbağa Vak dedi diye geri dönülecek değil elbette…

Selam ve Dua ile…

Hasan DEMİRCİ

hasandemirci1@hotmail.com

 

 

Bu yazı toplam 1706 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113