• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında kritik açıklama!

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında kritik açıklama!
Beyin damarında pıhtı atması sebebiyle yoğun bakıma kaldırılan Deniz Baykal (79), dün ödem nedeniyle üçüncü kez ameliyata alındı. Doktorları,

Beyin damarında pıhtı atması sebebiyle yoğun bakıma kaldırılan Deniz Baykal (79), dün ödem nedeniyle üçüncü kez ameliyata alındı. Doktorları, 72 saatlik sürecin kritik olduğunu belirterek uyutulmasına karar vermişti, ziyaretçi yasağı getirildi. Deniz Baykal, az önce yoğun bakımdan çıktı. Nöroloji bölümüne çıkarılan Baykal'ın uyutulmaya devam edildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından da değerlendirilmesini sağladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda devreye girmesi gece Varşova dönüşünde gerçekleşti.

Prof. Dr. Türe ile irtibata geçilerek, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçakla gece İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Prof. Dr. Türe'nin, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesine ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal'ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Öte yandan Prof. Türe'nin de süreci takip ettiği öğrenildi.

Yeditepe Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe'nin Deniz Baykal'ı gördüğü, durumunun stabil olduğu beyin ölümün gerçekleşmediğini açıkladığı belirtildi.

Baykal'ın dün sabahki ameliyatının ardından akşam da yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal'ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındı.

Deniz Baykal'ın hayati tehlikesinin her an olduğunu ifade eden Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SOLUNUM DESTEĞİ VAR

"Deniz Bey'de maalesef kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Bu nedenle de bugün bir ameliyat yapıldı basıncı azaltmak için. Akşam saatlerinde yapılan müdahale ise bir ameliyat değil, müdahaleyle cilt altında biriken kan temizlendi. Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor. Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz.

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, Ankara Üniversıtesı Ibn-i Sına Hastanesi'nde tedavi altına alınan eski CHP Genel Baskanı ve CHP Antalya milletvekili Denız Baykal'ı ziyaret etti)

ANKARA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sol tarafındaki güçsüzlüğe ilişkin son durumunun sorulması üzerine, "Şu anda uyutulduğu için onu değerlendirmek çok güç. Ama güçsüzlük devam ediyor" dedi. Baykal'ın tedavisinin ne kadar süreceğine ilişkin de Rektör, "Bunun kısa süreli olmadığını söyledik. Özellikle 48-72 saatlik sürecin çok çok önemli olduğunu ve yoğun bakımdaki tablonun vakalara göre de birkaç gün daha uzayabileceğini vurguladık. Ama hastanede ne kadar kalır, yoğun bakımdaki süreci tamamlandıktan sonra değerlendirmekte yarar var" açıklamasını yaptı.

İbiş, "Deniz Bey'e ziyaretleri yasaklamıştık. Çünkü, enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışıyor. Onun beyin fonksiyonlarını zorlamasını istemiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hastaneye giderek Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Doktor olan Demircan hastaneye beyaz önlükle geldi.

AĞIR BEYİN HASARI

(Hayati tehlikesi var mı?) Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı. Yoğun bakımda, yoğun tedavi altında olma, ciddi bir durum olduğunun göstergesi.

(Felç ya da daha kötü bir durum) Süreç içerisinde ne gibi gelişme olacak, akciğerindeki enfeksiyon ne derece beynin yeterli oksijenlenmesine izin verecek. Bunları zaman içerisinde göreceğiz. Şimdiden ne söylersek aslında tahminden öteye gitmez ama o tahminler de değişik, farklı yorumlara yol açabilir. Bunun iyileşme periyodu da öyle kısa süreli, saatlerle, kısa günlerle olacak gibi görünmüyor. O yüzden de 'ciddi' demekte yarar var. Uyandırma için zaman zaman denemeler yapılıyor."

Bu arada Baykal'ın kafatasından yaklaşık 12 santimlik bir bölümün de ödemin baskı yapmamasına yönelik çıkarıldığı öğrenildi.

Baykal bu sabah yoğun bakımdan çıkarıldı. Nöroloji servisinde uyutularak tedavisi devam ediyor.

UĞUR TÜRE KİMDİR?

1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. 1980 yılında Ankara, Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdi.

1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Kızılören sağlık ocağı İncesu Kayseri'de pratisyen doktor olarak görev yaptı.

1987-1992 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi Nöroşirürji Kliniğinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990- 1993 yılları arasında University of Zurich, İsviçre'de ve 1995- 1997 yılları arasında University of Arkansas for Medical Scienses, Little Rock, Arkansas, USA 'da "Research Fellowship "olarak çalıştı.

1997 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim dalında Yardımcı doçent olarak göreve başladı ve aynı fakültede 1999 yılında Beyin ve Sinir cerrahisi doçenti oldu.

2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevine devam etmektedir.

SABAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113