• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Deniz Baykal'dan endişe veren gelişme! Acil ameliyata alındı

Deniz Baykal'dan endişe veren gelişme! Acil ameliyata alındı
Deniz Baykal'ın durumuna ilişkin son dakika haberler geliyor. Doktorları Deniz Baykal'ı acilen ameliyata aldı. Sabah yapılan açıklamada 'durumu iyi" denilmişti ancak Baykal'ın sağlığıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin endişe veren son dakika açıklama Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. Deniz Baykal acilen beyin ameliyatına alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş önemli gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:
-"Eski CHP Genel Başkanı Baykal'a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verilmiş olup, şu anda ameliyatı devam etmektedir" .

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA
Deniz Baykal'ın ameliyata alınmasıyla ilgili bir flaş açıklama da Sağlık Bakanı'ndan geldi. Bakan hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Yeni bir müdahale gerekti. Müdahaleyi yapıyor arkadaşlar. İnşallah sağlığına kavuşacak."

BAYKAL İÇİN SABAH YAPILAN AÇIKLAMA
Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesin'de tedavi gören Deniz Baykal'ı bu sabah doktorları muayene etmiş ve durumunun iyi olduğunu açıklamışlardı. Açıklamada Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'den gelmişti. İbiş Baykal'ın sol tarafındaki kol ve ayağındaki güçsüzlükte az da olsa bir iyileşme olduğunu söyledikten sonra beynindeki ödeme dikkat çekmişti. Doktoru şu bilgileri verdi;

-"Minimal de olsa olumlu gelişmeler var. Bu bizim için çok önemli. Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü, antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil.

AKCİĞERİNDEKİ SORUN NE: Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oral ise beyin içindeki basınç artışının Baykal'ın kusmasına neden olduğunu belirterek, "Zaten akciğerlerine kusmuk kaçtığı için uyanmış. Öyle bir tabloyla geldi. Akciğerdeki enfeksiyon etkeni de başlangıç düzeyindeki minik bir aspirasyon. O konudaki tedavimiz devam ediyor." dedi.
BEYİNE GİDEN DAMAR TIKANDI
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin dün akşam da ayrıntılı bir açıklama gelmişti. Deniz Baykal'a hastanede ilk olarak anjiyo yapıldığını belirten Prof. İbiş, "Saat 08.00 gibi anjiyo ünitemize ilk müdahale için alınıyor. Anjiyo ünitemizde de beyine giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Büyük gayretle yapılan müdahale ile pıhtı başarıyla çıkarılıyor." diye konuştu.

İLAÇ TEDAVİSİNDEN SONRA YOĞUN BAKIMA
Rektör İbiş, bu süre icinde hiçbir komplikasyon oluşmadığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:
-"Beyne kan akımı normale dönüyor ve ondan sonraki süreçte ise ilaç tedavisi zaten başlamıştı ama bundan sonraki sürece ilişkin ilaç tedavilerine başlanıyor ve hastamız tekrar yoğun bakıma alınıyor. Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ben de kendisini gördüm ve kendisiyle konuştum. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor, her olayın farkında.

SOL KOL VE BACAĞI FELÇ Mİ?
-(Sol kol ve bacağındaki) Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı da oldukça toparlandı, elindeki de iyileşme sürecinde. Elbette, bu tedavi devam edecek. Tahmin ediyorum 48 saat bir yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri yapılacak. İnşallah, daha iyi bulgular ortaya çıkacak."

UYANMASAYDI...
Deniz Baykal'ın bundan sonraki süreçte nelere dikkat etmesi gerektiğinin sorulması üzerine İbiş, şu yanıtı verdi:

"Tüm bu tür ağır olaylarda, ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Muhtemelen Deniz Bey, öksürükle uyandığından, klinisyen arkadaşlarımın bana aktardığı, o beyin hasarının doğurduğu bir sonuçla uyandığı. O, büyük bir şans aslında çünkü uyanmayabilirdi, süre kaybederdik.

İLK 6 SAAT ÇOK ÖNEMLİYDİ
Hastaneye nakli, hemen Mehmet hocamıza ulaşılmış olması, onun da MR'ını yaptırtarak buraya nakledilmesini sağlaması, ekibin toparlanması hepsi önemli. Bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saattir. İlk 6 saat geçmeden müdahale yapıldı, bu büyük bir şans. Bu nedenle daha büyük bir hasarla karşılaşabilirdik ama şimdi hafif bir hasardan bahsediliyor. Bu büyük bir şans.

ESKİ HALİNE DÖNEBİLECEK Mİ?
-Elbette iyileşme sürecinden sonra bana göre eski aktivitesine kavuşacaktır. Özellikle söylüyorum, beyin fonksiyonlarında herhangi bir şey yok, çok rahat iletişim kuruyor. Dolayısıyla da elbette eski fonksiyonlarına dönecektir. Bundan sonraki süreçte bir akciğere, bizim aspirasyon dediğimiz bir tükürük kaçması oldu. Ona karşı hemen tedaviye başlandı. Her şey yolunda giderse inşallah, görevinin başına tekrar dönecektir diye düşünüyorum."

BAYKAL NE ZAMAN TABURCU OLUR?
Ne zaman taburcu olmasının öngörüldüğüne ilişkin soru üzerine de İbiş, "Bulgular, bu süreçte ne kadar kalacağını, ne gibi tedaviler uygulanacağını belirleyecek. Şimdilik, bunu konuşmak erken. İlk 48 saati hele ki 24 saati yakından takip etmek lazım. Şu anda yoğun bakımda ve yoğun tedavi altında olan bir hastamızdır Deniz Bey." açıklamasında bulundu.

İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113