• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

CHP demokrasi ayıbına imza atmıştır.. Özür bekliyoruz

CHP demokrasi ayıbına imza atmıştır.. Özür bekliyoruz
AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı CHP İlçe kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının parti bayrağı ile kapatılması saygısızlığı üzerine bir basın açıklaması yaptı.

‘Seçilene Saygı Demokrasinin Asgari Gereğidir’

Tüm siyasi partilerin; toplumsal kutuplaşmaya neden olacak ve ülkemizim demokratik gelişimine zarar verecek davranışlardan özellikle kaçınması gerekmektedir.

Ülkemizin köklü siyasi partilerinden olan ve her fırsatta demokrasi vurgusu yapan Cumhuriyet Halk Partisi 12 Ocak 2020 tarihinde Pendik İlçe Örgütü kongresinde, Pendik Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmıştır.

CHP Pendik İlçe Başkanının seçiminin yapıldığı kongrede ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine CHP Parti bayrağı asılması demokrasimiz açısından büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmelidir.

Demokratik rejimlerin ana teması farklı görüşlere tahammül ve müsamahadır. Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine parti bayrağının asılması ülkemizin en saygıdeğer makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının manevi şahsiyetini zedelediği gibi, Sn. Recep Tayyib Erdoğan’a oy veren seçmen iradesini ve vicdanları da maalesef yaralamıştır. Pendik Ak Parti ailesi olarak CHP İlçe Başkanı seçilen mevkidaşım Sn. Doğan Çakmak’tan siyasi nezaketin bir icabı olarak yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle özür beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle; Pendik Ak Parti teşkilatı olarak demokrasi adına kabul edilemez bu davranışı en ağır şekilde kınadığımızı, bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen Ak Parti olarak bu ülke için güzel hayallerimizden ve ülkemizin demokratik yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113