• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Bu anne-babalar sertifikayı hak etti mi?

Bu anne-babalar sertifikayı hak etti mi?
Çocuklarında dikkat ve zekâ becerilerini artırmak isteyen anne babalara yönelik 6 haftalık atölye çalışmasını tamamlayan 130 katılımcı, eğitim sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Pendik Belediyesi “Çocuklarda Dikkat ve Zekâ Becerilerinin Geliştirilmesi”ne yönelik 6 haftalık atölye çalışması düzenledi. Programda anne ve babalara; ebeveynler olarak çocuklarıyla nasıl iletişim kurulması, çocukların zihinsel gelişimi sağlamak ve okul başarılarını artırmak için neler yapılması, ahlak, karakter ve değerler eğitimi noktasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda eğitimler verildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 130 katılımcıya, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

noral-salon-0990.jpg

Eğitim ilk olarak ailede başlar

Katılımcılara sertifikalarını Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın takdim etti. Bu programın çocuklarda dikkat eksikliği ve zekâ becerilerinin geliştirilmesi amacıyla başladığını belirten Başkan Yardımcısı Canayakın: “ Esas vurgulamak istediğimiz ise eğitimin ilk olarak ailede başladığıdır. Anne ve babaların aile içerisinde çocuğa karşı eğitmen misyonuyla biraz daha geliştirilmesi ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri üzerinde durduk. Çocuğun dikkat eksikliği ya da dağınıklığı da anne ve babanın tutumuyla şekilleniyor. Biz olaya buradan yaklaştık. Anne ve babaları eğitelim fikriyle yola çıkarak böyle bir program gerçekleştirdik. Katılım çok yoğun oldu.” dedi.

Velilerin özel durumlarına göre eğitimler verildi

Atölye çalışmalarının 10 grupta haftada 2 saat yapıldığını belirten Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, her grubun ihtiyacına yönelik dersler verildiğini dile getirdi. Eren: “Bazı gruplarda öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi özel eğitime ihtiyacı olduğunu söyleyen veliler oldu.  Biz orada o konulara ağırlık verdik. Eş ilişkileri, aile içi iletişim noktasında destek talebinde bulunan gruplara da o yönde eğitimler verildi. Çocuklarda dikkat ve zekâların geliştirilmesine yönelik sorunların daha fazla olduğu gruplar oldu. Bütün eğitimlerde uzman psikolojik danışman hocalarımız görev aldı. Üstün zekâlılar eğitmenleri görev aldı. Veliler çok arzuluydu. 2 saatlik eğitimlerin zaman zaman 3-3,5 saat kadar sürdüğünü söyleyebilirim.” dedi.

“Çocuğumu daha iyi tanıdım”

Eğitime katılan anne babalar ise atölye çalışmasının hem aile içi iletişim hem de çocuklarını daha iyi tanıma konusunda çok faydalı olduğunu belirterek Pendik Belediyesine teşekkür etti.

Nermin Doğan: Bu eğitim gerçekten çok faydalıydı. Pendik Belediyesine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Olmasını beklediğim bir eğitimdi. Aile içi iletişim ve eşler arasında çocuklarla etkili iletişim alanında faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Cavidan Arslan: Aldığım eğitim, çocuğumla aramdaki iletişimde ciddi anlamda olumlu bir etki yarattı. Çocuğumu daha iyi tanımama yardımcı oldu. Aynı şekilde çocuğumla benim aramdaki iletişimi kuvvetlendirdi.

Erkan Yapıcı: Çocukların algı düzeyleri çok yüksek. Ebeveynler olarak bizlerin ciddi bir eğitim alması gerekiyor.  Bu yüzden eğitimin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Çocuklarda zekâ gelişimiyle alakalı farkındalık oluşturan Pendik Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Yusuf Gedikoğlu: Eğitim gayet güzel geçti. Hocalarımız tecrübelilerdi ve bizlere iyi eğitim verdiklerini düşünüyorum. Çocuklarda zekâ gelişimi ve aile içi iletişim gibi konularda eğitimler verildi. Çok mutlu olduk.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113