• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

ARTIK BİR KARAR VER “SEN KİMSİN” ?

Hasan Demirci

Bir kesim var ki iflah olmaz bir huyu var. Daima kutsal değerlerimizi aşağılamak, dinimizin koymuş olduğu kuralları mümkünse göz ardı etmek, değilse küçümsemek, istismar etmek, bu dini samimiyetle yaşayanlarada hakaret etmek, aşağılamak ve dahi itibar suikastı yapmak. Hiç geri kalmıyorlar, bu anlamda da bu günün işini yarına da ertelemiyorlar. Bunları yaparkende “Elhamdülillah bende müslümanım”, “dedem hacıydı”, “babam hocaydı” bilmem kimim “müftüydü” diyerek en alasından meydanı da kimseye boş bırakmıyorlar.

E kardeşim bir karar ver kimsin sen?,

Müslümansan bu tavır ve davranışlar müslümana yakışan şeyler değil, değilsende çık ortaya açıkça kim olduğunu koy artaya da bilelim.

Hani bir fıkra vardır ya,

Papazın biri, her gün kilisenin tepesindeki haça pisleyen kargadan yana çok dertliymiş. Bir gün bir kaba şarap doldurup haçın altına koymuş. Karga her zamanki gibi gelip haça konmuş, işini gördükten sonra da, şarabı görüp başlamış içmeye. Kargayı yakalayan papaz: “Yahu!” demiş, “Müslüman olsan şarap içmezsin, Hıristiyan olsan haça pislemezsin. Sen ne türlü bir varlıksın?..”  Sahi siz ne tür bir varlıksınız…

MÜSLÜMANA İSLAMI ANLATMANIN ZORLUĞU

Malumunuz bulunduğumuz ay hicri olarak Safer ayıdır. Bazı kardeşlerimiz sosyal medya hesaplarında, kamuoyunun yakınen tanıdığı bazı isimleri referans alarakla bu ayın bela ayı olduğunu çokça sadaka verilerek bu belalardan kurtulunabileceğini paylaştılar.

Bu konuda din işleri yüksek kurulunun “Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19). Şeklindeki hadislere dayanan fetvası bile onları ikna etmeye yetmiyor. Çünkü şeyhleri bir kere bela ayı demişya zinhar geri adım atmıyorlar. Bela arıyor iseniz işte budur. Allah cc kelamı, Rasulullah sav hadisleri açık ve seçik ortadayken falanın filanın sözü ile din yaşama gayreti açık bir musibet, def edilemez bir beladır. Ne soruyorsunuz, Müslümana islamı anlat(ama)mak gibi bir durumla karşı karşıyayız

YAŞ KESEN BAŞ KESER, CAN YAKANIN CANI YANAR !

İnsan başıboş bırakılmış bir varlık değildir. Yaratana karşı, yaratılanlara karşı, canlı ve cansız her şeye karşı sorumludur. Son günlerde içimizi yakan orman yangınlarını çıkaranlar bilin ki yaptıklarınız yanınıza kar değildir. Ormanı yakanlara cesaret ve akıl verenler sizlerde Allahın takdir edeceği cezadan nasibinizi alacaksınız. Can yaktınız , canınınız çok yanacak. Çünkü siz haddi aştınız. Allah cc mühlet verir ama ihmal etmez bilin istedim.

Bu yazı toplam 3249 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113