• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yurtdışında yüksek öğrenim fırsatı

Yurtdışında yüksek öğrenim fırsatı
Gençliğin en büyük sorunu kuşkusuz yükseköğrenim konusu. Kontenjan sınırı nedeniyle gençlerimizin büyük bir bölümü istedikleri bölümde okuyamıyorlar. Ancak yükseköğrenim konusunda gençleri bekleyen büyük fırsatlar da var. İşte bu fırsatlardan biri de Mana

Üniversite öğrenimi, insana alanıyla ilgili donanım yanında, dünyayı tanıma, sosyal seviyeyi yükseltme gibi nitelikler de kazandırmalıdır. Günümüzde sadece alan bilgisine sahip olmak yetmiyor. Artık iş çevreleri ve piyasa birçok dil bilen, dünyayı tanıyan, dünyayla entegre olabilen elemanlar arıyor.

1995 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te kurulan ve Türkiye’nin yurt dışındaki resmi hüviyetli iki üniversitesinden biri olan Manas Üniversitesi işte bu talepleri karşılayacak bir üniversite olarak gençlerimizi bekliyor. Orta Asya’nın parlayan yıldızı olarak dikkatleri çeken  Manas Üniversitesi, gençlere nitelikli bir üniversitede öğrenim yapma imkânı sunuyor.

Manas Üniversitesi, öğrencilerine lisans eğitimi yanında ve belki ondan daha önemlisi dil eğitimi de veriyor. Üniversite, eğitim dili olan Türkçe ve Kırgızcanın yanında öğrencilerine Rusça ve İngilizce de öğretiyor.

Her türlü donanıma sahip çok güzel bir kampüsü bulunan Manas Üniversitesinin bünyesinde Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden gelen ve YÖK tarafından görevlendirilen nitelikli öğretim elemanları görev yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri de Manas Üniversitesine ayrı bir önem atfediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan’ı  her ziyaretlerinde mutlaka üniversiteye uğrayıp inceleme ve görüşmelerde bulunuyorlar. Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti tarafından gösterilen bu ilginin artması üniversitenin kalitesinin gelişmesini ve Orta Asya’nın sayılı üniversitelerinden biri haline gelmesini sağlamış durumda.

Manas Üniversitesi YÖK tarafından kurulmuş bir devlet üniversitesi olduğu için denklik diye bir sorunu yok. Türkiye’nin herhangi bir devlet üniversitesinden mezun olmuş bir öğrenciyle Manas mezunu bir öğrenci aynı haklara sahip.

Üniversite bünyesinde mühendislik, fen, edebiyat, iktisat, iletişim, ziraat, veterinerlik, iletişim ve  ilahiyat fakülteleri ile turizm ve otelcilik yüksekokulu ve yabancı diller yüksekokulu eğitim veriyor.

Diğer bir özelliği ise Manas Üniversitesinde eğitimin tamamen parasız olması. Bunun yanında, üniversitede okuyan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtdışında okuyan öğrencilere verdiği öğrenim kredisinden de yararlanabiliyorlar.

Barınma konusunda Türkiye’nin herhangi bir üniversitesinden çok daha iyi imkânlar sunuyor Manas Üniversitesi. Türkiye’den gelen bütün öğrenciler her türlü donanımı bulunan, son derece modern yurtlarda parasız olarak barındırılıyor.

Manas Üniversitesinin bulunduğu Bişkek’e ulaşım şimdi eskisinden çok daha kolay ve ekonomik. Geçtiğimiz yıl özel bir havayolu şirketinin de Bişkek uçuşlarına başlamasıyla uçak bileti fiyatları oldukça ucuzlamış durumda.

Böylesine güzel imkânlar sunan Manas Üniversitesinde okumak için yapılacak tek şey üniversite yerleştirmelerinde Manas Üniversitesini tercih etmek…

 HABER: BURHANETTİN ÇAKICI

 

 





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113