• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Yoğun çalışarak yüzde 51'i geçeriz

Yoğun çalışarak yüzde 51'i geçeriz
Milletvekili adayı Erol Kaya, Beykoz esnafı ve iş adamlarıyla biraraya geldi. İş adamlarını doğuda yatırım yapmaya çağıran Kaya, barış sürecinin devam etmesi halinde yatırımların büyüyeceğini ifade etti. Kaya, Türkiye?nin 30 yıldaki terör kaybının 2 trily

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Erol Kaya, seçim çalışmalarına Beykoz'da devam etti. Sokakta karşılaştığı vatandaşa, ziyaret ettiği esnaf ve iş adamlarına hem partisinin icraatlarını hem de seçim beyannamesinde yer alan Yeni Türkiye vaatlerini anlatan Kaya, AK Parti'nin şimdiye kadar yaptıklarından dolayı takdir ve teşekkürlerle karşılaştığı gibi, eleştirileri de olgunlukla dinledi. Seçim izlenimlerini bizimle paylaşan Kaya, barış süreci, başkanlık sistemi, yerel kalkınma konularında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

DOĞUYA YATIRIM ÇAĞRISI

Barış sürecinin ilerlemesiyle birlikte Doğu ve Güney Doğu'da yatırım projelerinin hız kazandığını söyleyen Erol Kaya, “Ben sanayicilerimize gidin Doğu'ya yatırım yapın diye tavsiyelerde bulunuyorum. Bu bölgede barış süreci tamamlandığında madencilikte, üretimde inanılmaz kalkınma olacak. Mersin'de ki bir hammaddeyi alıp çok rahatlıkla Sivas'a, Elazığ'da ürettiğiniz bir mamulü İzmir, Çandarlı Limanı'na ulaştırabileceksiniz. Barış sürecinde bizim muhatabımız HDP değil Kürt halkıdır. Kürt halkıda bu sürece sahip çıkıyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN 30 YILLIK TERÖR KAYBI 2 TRİLYON DOLAR

Türkiye'de 1984'den bugüne kadar terörde 40 bin insanın hayatını kaybettiğini ve 380 bin insanın bölgeden göç ettirildiğini vurgulayan Erol Kaya, 3 Ağustos 1984'ten bugüne kadar teröre harcanan paranın 400 milyar doları bulduğunu bunu direkt olarak hesapladığında 2 trilyon dolar olduğunu ifade etti. Kaya, “Bu ülkenin belki 20-30 yılında yapılan yatırımların ötesinde bir rakamdan bahsediyoruz. Türkiye, barış ve istikrarı yakalarsa bölgeye ve ülkeye yatırım devam edecektir. Bu doğrultuda GAP, LOKAP gibi bölgeye yönelik birçok kalkınma ajansları kuruldu. Hükümet olarak bizim yapmamız gereken bu bölgelerimizde alt yapıyı kurmak. Karasal ulaşım, duble yollar, hava ulaşımı ve hızlı trenler gibi bölgesel yatırımlar yapılıyor. Sivas-Erzincan hızlı tren hattı kurulması gündemde. Barajlar ve sulamayla ilgili büyük yatırımlar yapılıyor. Hükümetimiz bölgeye gereken adımları atıyor" diye konuştu.

İstikrarın teminatı: Başkanlık

Erol Kaya, “193 ülkenin 64'ü başkanlık, 27 ülke yarı başkanlık, 40'a yakını parlamenter sistemle 20 küsur ülkede monarşi ile yönetiliyor. İtalya koalisyonların bitmesi için yeni anayasa yaparak siyasi krizlerin önüne geçmiş bir ülkedir. Ülkede istikrar ve güven ortamının sürekliliğinin sağlanması için koalisyon sistemini kaldırmak zorundayız" diye anlattı. Mevcut Anayasa'nın, Cumhurbaşkanı'na birçok yetki sağladığına işaret eden Kaya, “bugün, halkın denetim yolu açıldı.

20 milyon eski konuta yenileme

99 Ağustos depreminden günümüze kadar Hükümet'in, geriye ve yeni olarak 2 düzenleme yapmak zorunda kaldığının altını çizen Kaya, Bütün belediyeler ve merkezi yönetim süratle depremle ilgili verileri güncellediklerine değindi. 20 milyona yakın konut stokunun çok büyük bir kısmının yenilenmesi gerektiğine işaret eden Kaya, bu konuda büyük adım atıldığını söyledi.

AK Parti'nin tahminen yüzde 45 ile 50 arasında bir oy alacağına inandığını söyleyen Kaya, “Bir hafta daha seçim programımızı yoğun sürdürür ve hızlandırırsak yüzde 51'de geçeriz. Muhalefetin vaatlerinin halk tarafından gerçek dışı olduğu anlaşılınca sönümlenmeye başladı"dedi. HDP'nin seçimlerde yüzde 7 ile 9 arasında bir oy alacağını öne süren Erol Kaya, her şey doğal sürecinde gittiğinde ve seçimlerde yüzde 80 katılım sağlanırsa HDP'nin barajı aşamayacağını savundu. 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113