• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yavuz, Paralel girdaba dikkat!

Yavuz, Paralel girdaba dikkat!
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, "Paralel yapının ülkemize verdiği zarar giderek derinleşiyor. Gemilerin batarken oluşturduğu girdaba kapılanların da batması gibi hiç ilgisi olmayan kişiler de zarar görüyor. ?Fitne çıktığı zaman,

Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, paralel yapıyla mücadelede sapla samanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. Paralelle mücardele adına masum insanlarında zarar gördüğüne dikkat çeken Talat Yavuz, "Paralel kargaşa insanlarımız arasında güven duygusunu bitirdi. Hiç ilgisi olmayanlar bile kolundan tutulduğu gibi girdabın ortasına atılıyor. Bu durum, günümüzde rakibi saf dışı bırakmanın en kestirme yolu haline geldi. Bugün, milletvekilli aday adaylarının bile büyük bir kısmının, birbirlerini bu şekilde şikâyet ettikleri konuşuluyor.

                Devletin bütün istihbarat gücünü elinde bulunduran yetkililer bile üst düzey atamalarda hata yaparken, kişi ve kurumların birbirlerini olmadıkları isnatlarla kolayca suçlaması hangi ahlaka ve vicdana sığar? Haksız yere damgalanan insanlarımızın emeğine yazık değil mi? Küçücük makam ve menfaatler için bu kadar büyük bir sorumluluğun altına nasıl girilir? 

                Bu acımasız işleyişle nasıl baş edeceğiz? “Paralel yapı üç katmandan oluşur: Altta “ibadetle” uğraşanlar, ortada “ticaretle” uğraşanlar, üstte ise “ihanetle” uğraşanlar.” sınıflaması işimize ne kadar yarar? Daha, gerçek yüzleri ortaya çıkmadan bile; “Saklanın, renkten renge girin” emirlerine muhatap olanların, bugünler için hazırladığı yöntemler nelerdir? Kuralları acımasızca yazılmış bu işleyişe karşı tertemiz insanlarımızı nasıl koruyacağız?

 

Ülkemizi yönetenler için bu konu basit bir konu değildir. Bir yandan büyük bir vebalin altına girme riski taşırken diğer taraftan safça kullanılma riski vardır. Müslümanca yaklaşmalıyız. Yanlış bir kanaatten titremeliyiz. Toplumun dinamiklerinin aşındığını ve kalıcı çözüm için zaman gerektiğini asla unutmamalıyız.Rol yaparak saklananların nefeslerinin yetmeyeceği ya da gerçeği göreceği kadar zaman gerekli. "şeklinde konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113