• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Vatandaş polise yardım etmeli

Vatandaş polise yardım etmeli
Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü bilgilendirme toplantısını banka müdürleri, dövizciler ve kuyumcularla yaptı. Pendik'te faaliyet gösteren bankalar, döviz büroları ve kuyumcuları Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde biraraya getiren Emniyet Müdürlüğü, en fazla

İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Mustafa Şaşmaz, Pendik'te huzur ve güvenin sağlanması için emniyet güçlerinin 24 saat çalıştıklarını, emniyete vatandaşların yardımcı olması halinde hırsızlık olaylarının  azalacağını herkesin polise yardımcı olması gerektiğini belirtti. Şaşmaz, 180 işyeri ve şahıslara da davetiye gönderdiklerini ancak toplantıya olan katılımın ise bu sayının 6’da biri olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı, "Demek ki kimsenin sorunu yok." demekten kendini alamadı. Mustafa Şaşmaz, "Banka ve benzeri yerlerde meydana gelen olaylarda kurumların güvenlik görevlileri ya da personeli mutlak suretle emniyet güçlerine haber versin. Kendi başına bir iş yapmasınlar. Bu tür olaylarda polisin tecrübesi önemli, kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz."dedi.

Pendik Asayiş Büro amiri Servet Demiray, 3 aydır Pendik’te görev yaptığını kaydederek, " Maalesef geçtiğimiz üç ay içinde İstanbul ortalamasının üstünde hırsızlık vakası yaşandı. Görevliler, yetkililer ve vatandaşın yardımcı olması halinde bunların üstesinden kolaylıkla gelebiliriz."dedi.  Demiray, hırsıza nasıl davranılması gerektiğini, ihbarı nasıl gerçekleştireceklerini  salondaki davetlilere bir bir anlattı. 

Pendik ve Tuzla’dan sorumlu önleyici hizmetler ekipleri amiri Coşkun Demir, kurumları ve vatandaşların yardımı sonucu birçok olayı suçüstü yaptıklarını, olaylar büyümeden öncelediklerini kaydetti. Demir, "Pendik ve Tuzla’da iddia ediyorum önleyici hizmetler olarak Avrupa Birliği ortalamasının üstünde bir yerdeyiz. Bu yerimizi daha da geliştireceğiz. Tabi ki siz vatandaşlarımız sayesinde. Bizlere şüphe duyduğunuz şahısları mutlak ihbar edin. Böylelikle başarı oranımız artar. Ancak sizlerin yardımlarıyla suçu ve suçluları önleyebiliriz."dedi.

Alış veriş merkezlerinden sorumlu Güven timleri şube müdürlüğü grup amiri İlkay Tanrıöver ise işyeri ve alış veriş merkezlerinde olası hırsızlıklara karşı alınması gerekli önlemleri ve yapılacak işleri bir bir sıraladı. Bankacı, kuyumcu ve dövizcileri ise detaylı olarak bilgilendirdi.

Toplum destekli bürosu polis memuru Kezban Pak, toplumu her türlü olumsuzluklara karşı yapılan bilgilendirme çalışmaları üzerinde durdu. Biriminin yaptığı çalışmaları ayrıntılarıyla davetlilere anlattı.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113