• BIST 13868.29
  • Altın 6779.43
  • Dolar 47.7519
  • Euro 55.1304
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 31 °C

ÜMRANİYELİ ENGELLİ SPORCU ADAYINDAN ANLAMLI ÇAĞRI

ÜMRANİYELİ ENGELLİ SPORCU ADAYINDAN ANLAMLI ÇAĞRI
Ümraniye’de yaşayan 29 yaşındaki Burak Kılıç, karşılaştığı tüm zorluklara rağmen spora olan ilgisini ve ülkesine hizmet etme arzusunu büyük bir hedefe dönüştürdü.

 

 

“Engelleri Aşıp Türk Bayrağı’nı Zirveye Taşımak İstiyorum”

İSTANBUL – Havalı silahlar atıcılık branşında kendisini geliştirerek şampiyonalara katılmak ve Türk bayrağını ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dalgalandırmak isteyen Kılıç, bu branşın Ümraniye’de engelli sporcuların da erişebileceği şekilde geliştirilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Doğuştan gelen bedensel engeline rağmen spor yapma azmini sürdüren Kılıç, çocukluğundan bu yana taşıdığı vatan sevgisini spor alanındaki başarılarla taçlandırmak istediğini belirtiyor.

“Polis veya asker olamadım ama ülkeme sporcu olarak hizmet etmek istiyorum”

Polis veya asker olma hayalinin gerçekleşmediğini ifade eden Burak Kılıç, vatan sevgisinin kendisini farklı bir alanda ülkesine hizmet etmeye yönelttiğini söyledi.

Kılıç, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Engelli bir birey olduğum için polis veya asker olamadım. Ülkeme o üniformayla hizmet etmeyi çok isterdim. Ancak içimdeki vatan sevgisi hiçbir zaman azalmadı. Şimdi en büyük hedefim, havalı silahlar atıcılık branşında kendimi geliştirerek profesyonel olarak yarışmak, ülkemi ve Ümraniye’yi şampiyonalarda temsil etmek, madalyalar kazanarak Türk bayrağını göndere çektirmek.”

ÜMRANİYE’DEN YENİ ŞAMPİYONLAR ÇIKABİLİR

Atıcılık sporunun yüksek konsantrasyon, disiplin, sabır ve düzenli antrenman gerektirdiğini belirten Kılıç, engelli bireylerin de uygun imkânlar sağlandığında bu branşta önemli başarılara imza atabileceğine dikkat çekti.

Kılıç, başta İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ümraniye Belediyesi olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, ilçede havalı silahlar atıcılık branşına yönelik eğitim ve antrenman imkânlarının oluşturulmasını istedi.

Bu imkânların yalnızca kendisi için değil, Ümraniye’de spor yapmak isteyen diğer engelli bireyler için de önemli bir fırsat oluşturacağını belirten Kılıç, “Bir kişinin hayali, imkân verildiğinde birçok gencin yolunu açabilir.” dedi.

HEDEFİ MİLLİ TAKIM VE ULUSLARARASI KÜRSÜLER

Kılıç’ın en büyük hedefi ise Türkiye’yi ulusal ve uluslararası organizasyonlarda temsil edebilmek.

Gerekli eğitim, antrenman ve spor altyapısına ulaşması hâlinde kendisini geliştirebileceğine inanan Kılıç, hedefinin milli takım seviyesine yükselmek ve uluslararası müsabakalarda Türkiye adına mücadele etmek olduğunu ifade etti.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnanmak, başarmanın ilk adımıdır. Ben kendime ve hedefime inanıyorum. Yeter ki bize imkân verilsin. Ümraniye’de bu branşın kapıları engelli sporculara da açılsın. Ben ülkeme madalya kazandırmak, Türk bayrağını uluslararası platformlarda dalgalandırmak istiyorum.”

YETKİLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Ümraniyeli genç sporcunun bu çağrısının, engelli bireylerin spora kazandırılması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından da dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

Burak Kılıç, kendisine ve benzer durumda olan sporculara gerekli imkânların sağlanması hâlinde yeni başarı hikâyelerinin ortaya çıkabileceğine inanıyor.

Şimdi gözler, Ümraniye’de bu hedefin gerçeğe dönüşmesi için ilgili kurumların atacağı adımlara çevrildi.

Haber: Bülent Ertekin

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113