• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tuzlaspor 3'ncü Lig'de

Tuzlaspor 3'ncü Lig'de
Tuzlaspor, kendi sahasında kazanmak zorunda olduğu maçta İncirlispor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta İstanbul temsilcisi Tuzlaspor, şampiyon olarak TFF 3. Lig'e yükseldi. 1954'te kurulan mavi beyazlılar, bu şampiyonlukla önümüzdeki sezon ilk defa profesyonel ligde mücadele etmeyşe hak kazandı.

 

Şampiyonluğa Abone

 

Geçtimiz sezonda İstanbul amatör lig şampiyonluğunu kazanan Tuzlaspor, ilk defa mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig de mutlu sona ulaşarak üst üste 2 sezon şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.


3. Lig İçin Oynanan 5. Sezonda Profesyonel Lig Geldi

 

59 yıllık tarihi geçmişe sahip Tuzlaspor, İstanbul amatör liglerdeki mücadelesini kesintisiz sürdürdü. 2011-2012 sezonunda da İstanbul amatör küme şampiyonluğunu kazanmıştı.

Profesyonel lige yükselme adına daha önce 2005-2006 ile 2008-2009 sezonları arasında 4 sezon üst üste 3. lige terfi maçlarına çıkan Tuzlaspor, bu maçlarda hedefe ulaşamamıştı.

 

TUZLASPOR TARİH YAZDI!

 

14 Nisan 2013 Pazar günü saat 14.30'da Tuzla Belediye Stadyumu'nda başlayan Tuzlaspor-İncirlispor karşılaşması  Tuzlaspor'un galibiyeti ile sona erdi. Tuzlaspor'un 3 golü de gol ayağı Yakup Alkan'dan geldi. Tuzlaspor bu galibiyetle tarih yazdı ve 59 yıllık hasreti bitirdi.

 

 TEK VUCUT OLDU


Tuzla'daki bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen her kesimden binlerce Tuzlalı Tuzla Belediye Stadyu'muna akın etti. Tarihinde ilk defa 3.lige yükselme başarısı gösteren Tuzlaspor, Tuzlalıları büyük sevince boğdu. Tuzlalılar şampiyonluk karşılaşmasını izleyebilmek için stadyumu tıklım tıklım doldururken, karşılaşma sonunda şampiyonluk sevincini hep birlikte yaşadı.

 

CEFAKARLAR TRiBÜNÜ ŞÖLENE ÇEVİRDİ


Tuzlaspor'un taraftar grubu Cefakarlar,  karşılaşma boyunca şampiyonluk tezahüratı yaparken, hazırladıkları meşale ve komfeti gösterisiyle stadyumu şölen alanına çevirdi. Karşılaşma sonrası takıma temsili şampiyonluk kupası verilirken, kupa töreni sonrası taraftar ve yöneticiler sahada hep birlikte horontepti.

 

ALLAH'A MAHD OLSUN

Kupa töreninde konuşan Tuzlaspor Başkanı Ahmet Çabuk, "Allah'ıma şükrediyorum bu günleri bize gösterdi. Bizde böylesi tarihi bir zafere imza atma fırsatı bulduk. Tüm emeği geçenlere, teknik heyetimize, futbolcularımıza ve seyircimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

 

İKİNCİ LİG HESABI ŞİMDİDEN BAŞLADI

Belediye başkanı Şadi Yazıcı, "Tuzlaspor’un başarısı için çok mücadele verdik ve başardık. Bundan da büyük mutluluk duyduk. Tüm Tuzlaspor taraftarı ve Tuzlalı iyi bilsin ki şimdiden ikincilik hesapları yapmaya başladık. İkinci lige koşacak güç ve azim bizde vardır,  yeterki bu taraftarımız arkamızda olsun." ifadesinde bulundu.

 

BİR VE BERABER OLUNCA BAŞARDIK.

Kaymakam Mümin Heybet, ise konuşmasında, "Azmin elinden birşey kurtulmaz. Tuzlasporlu futbolcularımız tarihi bir başarı elde etmişlerdir. İlçemizin tarihinde ilk defa profesyonel lige yükselmenin heyecanını ve mutluluğunu bize yaşattılar. Bize bu mutluluğu, bu başarıyı yaşatan başta futbolcularımız olmak üzere, kulüp yöneticilerini, teknik heyeti ve en zor şartlarda takımına destek olan taraftarlarımızı kutluyorum." dedi.


HABER: YAŞAR ŞİMŞEK



































  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113