• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TUZLA BİLİMLE BULUŞUYOR

TUZLA BİLİMLE BULUŞUYOR
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sürdürülmekte olan Tuzla’nın Bilim, Teknoloji ve Sanat Kapısı Tuzla BİLSEM” projesi farkındalık eğitimleri serisi toplantısı Tuzla Belediyesi Ay Yıldız sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı Çocuklar ve Gençler Mali desteğiyle Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sürdürülmekte olan TR10/21/ÇEG/0026 referans numaralı Tuzla’nın Bilim, Teknoloji ve Sanat Kapısı Tuzla BİLSEM” projesi bağlamında yapılacak olan farkındalık eğitimleri serisi toplantısı Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Tesisleri Mavera Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Sn. Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Dr. Ahmet ALİRESİOĞLU, şube müdürleri, okul müdürleri ve proje koordinatörü Dr. Mehmet Furkan ÖREN katıldı.

Yaklaşık 250 öğretmenin katıldığı programda konuşma yapan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU proje kapsamında öğrencilerin sağlıklı koşullarda eğitim yapacakları donanımlı atölyelerin kurulduğunu ve bundan sonraki aşamada yoğun bir eğitim seferberliği aşamasının başlayacağını vurguladı.  Özel yetenekli öğrencilere yönelik olan eğitim seferberliği girişimin sadece öğrenciler için değil, aynı zamanda ülkenin geleceği için de önemli olduğunu belirten ALİREİSOĞLU sağlıklı başarının okul, veli, öğretmen ve öğrenci bütünlüğünden oluşacağının altını çizerek eğitimin önemli bir paydası olan veli eğitimlerini önemsediklerinin altını çizdi.

sadi-002.jpg

Programda konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI yetenekleri geliştirmeye dönük yatırımların ülkenin geleceği açısından da önemli olduğunu belirterek BİLSEM’in kuruluşunun öğrencilerin “sorgulayan, sorun çözen, bilim ve bilimsel düşünceye duyarlı, zamanın ruhunu yakalamış, futuristik mesleklere ilgili” bireyler olmasına büyük katkılar sunacağının altını çizdi. Mekanları güzelleştiren ve kaliteli hale getiren şeyin, yetkin ve yetenekli insanlar olduğunu vurgulayarak özel yetenekli öğrencilerin yönlendirilmesinin önemli önemli olduğunun altını çizdi.

ali-002.jpg

Toplantı Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU’nun, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’ya ödül takdimi ile son buldu. 

icin-20221222164913.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113