• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Tuncer Özyavuz CHP'den aday adayı

Tuncer Özyavuz CHP'den aday adayı
Av.Dr.Tuncer Özyavuz, Cumhunriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili Aday Adayı oldu.

Sayın Tuncer Özyavuz, İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adayı oldunuz? Birçok insan sizi tanıyor ama tanımayanlar için kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

 1972 yılında Çorum'da doğmuşum. Ben henüz yaşıma dahi basmamışken, babam Cevizli Tekel Sigara Fabrikasında işe girdiği için İstanbul'a taşınmışız. Rahmetli babam tekelden emekli oldu. Annem ev hanımıydı. Yedi kardeşiz.

1995 yılında da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Aynı üniversite'de yüksek lisans ve doktora yaptım. Şu anda hem Marmara Üniversitesi hem de Okan Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku dersleri veriyorum. Fakat asıl mesleğim avukatlık, Pendik'te yıllardır serbest avukatlık yapıyorum.

Evliyim ve iki çocuğum var.

Genel seçim süreci başladı ve şimdiye kadar adını duymadığımız birçok milletvekili adayı ortaya çıktı. Oysa siz yıllardır siyasetin içindesiniz. Bilmeyenler için siyasi geçmişinizden de kısaca bahseder misini?

 Siyasete 1998 yılında CHP Pendik ilçesine üye olarak başladım. Şimdiye kadar partide birçok görev aldım. İlçe başkan yardımcılığı, Eğitim sekreterliği, hukuk komisyonu başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundum. 2002 yılında ilçe başkanlığına aday olduysam da az bir oyla kaybettim. 2009-2014 döneminde İBB Meclis üyeliği yaptım. Bu görevim sırasında İBB Hukuk Komisyonu üyesi ve İBB CHP Grup yönetim kurulu üyesi olarak aktif görevler aldım. 2014 yerel seçimlerinde de Pendik Belediye Başkan adayı oldum.

 

İBB Meclis üyeliği sırasında yaptığınız mücadele ile de birçok kez ulusal basında yer aldınız.  Bu çalışmalar konusunda kısaca bilgi verir misini?

Meclis üyesi olduğumuzda, Meclisteki AKP çoğunluğunun istediği kararı geçirdiğini, bizim verdiğimiz ret oylarının sonucu çok değiştirmediğini görünce, İstanbul için çok önemli olan kararlar aleyhine mahkemede iptal davası açma kararı aldık. Oluşturduğumuz izleme komisyonu ile 200'den fazla meclis kararını yargıya taşıdık. Bu davaların avukatlığını ben yaptım. Suudi Kralına verilen Üsküdar'daki Sevda Tepesi'nden, Cevizli'deki tekel sigara fabrikası arazine, 3. köprüden, Medipol hastanesine verilen araziye kadar yüzlerce yere dava açtık. Bizim bu davalarımız frene basmasına neden oldu. Bu davaların birçoğu devam ederken onlarcasını da kazanarak, İstanbullunun yeşil alanını, park alanını, okul alanını kurtardık. Yaptığımız bu mücadele ile gurur duyduğumu saklamayacağım.

 

2014 Yerel seçimlerinde CHP'nin Pendik adayı olduğunuz. Bu adaylığınız da üyelerin çok büyük bir çoğunluğunun sizi desteklediği bir önseçim sonrasında gerçekleşti. 2014 yerel seçimleri sonuçlarından memnun musunuz? Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirir misiniz? Başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Sondan başlayalım.  Seçimde başarısız olduk. Ama bu başarısızlığı "bazı arkadaşların yaptığı gibi" sadece bana yüklemek hem insafsızlık hem de haksızlıktır. Burada parti içinde yaşadığımız bazı sorunları anlatmayacağım ama ben ve birçok arkadaşım seçim sürecinde canla başla çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Pendik'in genel siyasi konjonktürü, partinin ülke genelinde aldığı sonuçlar, Pendik'te başarısız bir sonuçla çıkmamıza neden olmuştur. Önümüzdeki yerel seçimlerde, partinin adayı kim olursa olsun, bu olumsuz tabloyu değiştirmek için daha çok çalışmamız gerekir.

 

Seçim sonuçlarına, seçim sürecinin öncesine ve sonrasına baktığımızda partililer arasında hala sevildiğinizi, size sahip çıkıldığını ve seçim sürecindeki çalışmalarınızla gönüllerde taht kurduğunuzu görüyorum. Bu durumu nasıl yorumlayacaksınız?

Bir seçimde adaysanız, hele de birçok adayın yarıştığı bir önseçimle bu adaylığınızı ortaya koymuşsanız, mutlaka kırdığınız, döktüğünüz, sizi yanlış anlayan, anlamak istemeyen, art niyetle hareket eden, siyasi beklentisi olup da bu beklentiyi sizin üzerinizden gerçekleştirmek isteyenlerin hayal kırıklıklarının tepkisini gösterenler oluyor.

Yine, adaysanız, zorlu bir sürecin içindeyseniz, Ne kadar iyiniyetli olursanız olun, mutlaka yıpranıyorsunuz. Fakat partililer ve birçok seçmen benim samimiyetle çalıştığımı, elimden geleni fazlasıyla yaptığımı biliyor. Bu nedenle, haklı ve samimi eleştirileri dikkate alıyor ve değerlendiriyorum. Bu eleştirilerin bundan sonraki yaşamımın her alanında faydasını göreceğini umuyorum.

Şu haksızlığı da kabul etmiyorum. Parti geçmişte Pendik'te başarılıydı da 2014 yerel seçimlerinde mi başarısız oldu?  Maalesef parti uzun yıllardır Pendik'te kötü sonuçlar alıyor. 2009 yerel seçimlerinde de %30 oy almıştık, 2014'te de %30 oy aldık. Burada başarısızlığı şahıslar üzerinden tartışmak yanlış. "Bundan sonraki seçimlerde nasıl başarılı oluruz?u" konuşmak daha doğru ve siyasi olur. Benim derdim o. Partimin oyunu nasıl bir oy daha arttırırım?

 

Milletvekili aday adaylığı sürecinde yapılacak önseçimde şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Zor bir seçim olacak, Anadolu yakasının tamamındaki üyelerimiz oy kullanacak. Pendik'te partili arkadaşlar beni tanıyor ama diğer ilçelerdeki üyelere kendimizi nasıl anlatacağız? Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bakıp göreceğiz. Umarım başarılı olurum. Kimse kaybetmek için bir seçime girmez.

 

Milletvekili olursanız, neler yapacaksınız? Nasıl bir milletvekili olacaksınız?

 

Ben hem akademik yaşamın hem de siyasetin içinden gelen birisiyim. Yıllardır siyasetin birçok kademesinde mücadele ettim.  Bu birikimimi partimde daha faydalı olacağım yerlerde kullanmak istiyorum. İyi bir milletvekili olacağımız, hem mecliste partimi layıkıyla temsil edeceğimi hem de partililerin her an ulaşabileceği bir milletvekili olacağımı biliyorum. İBB Meclisinde AKP ile yaptığım mücadeleyi TBMM çatısı altına taşıyacağım. Bana oy verenlerin, hiçbir zaman pişman olmayacakları milletvekilliği dönemi geçirmek istiyorum.

 

Sorularımıza verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkür ediyor, sizlere çıktığınız bu yolda başarılar diliyoruz.

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113