• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Seçimlerin Ardından

Abdullah Yadigar

Bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 günü; Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri yapıldı. Seçim sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur’a kalmıştı.

28 Mayıs 2023 Günü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi yapıldı. Neticede Aziz Milletimizin milli iradesi tezahür etti. 13. Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda ülkemiz, Cumhurbaşkanlığı sistemine yani Başkanlık Sistemine geçmişti. Bu yıl ikincisi oldu.

YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması kesin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 47,82 oranında oy aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs akşamı seçim sonuçları netleşmeye başlayınca ilk teşekkür konuşmasını saat 20.20’de Kısıklı’da toplanan coşkulu kalabalığa yaptı;

‘’Cumhurbaşkanı Seçim’inin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. Demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. İradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Seçimin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Şimdi Türkiye Yüzyıl’ının kapısını açtık. Kısıklı meydanı tarih yazdı. Şimdi sırada 2024 var. İstanbul’u kazanmaya hazır mıyız?’’

28. dönem Milletvekilliği kesin seçim sonuçlarının YSK tarafından açıklandıktan üç gün sonra, yani 2 Haziran Cuma günü saat 14.00'te TBMM toplandı. Meclis milletvekilliği yemin töreni ile yeni döneme başladı.

Genel Kurul 3 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’te, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Sayın Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık Divanı'nda, Cumhurbaşkanı seçildiğine dair tutanağı Devlet Bahçeli'den teslim aldı ve ant içmek için hitabet kürsüsüne geçerek ant içti.

3 Haziran Cumartesi günü saat 22.00’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek yeni kabine üyelerini açıkladı.

 7 Haziran 2023 günü de, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 321 oy alarak Meclisin 30. Başkanı oldu.

Ülkemiz için 2023 seçimleri geride kaldı. Seçimlerin ardından; 14 Mayıs 2023 seçimlerinde halkımızın verdiği ince ayarı, verilen mesajı tüm siyasi partiler ve iktidar partisi de iyi okumalıdır.

Elbette her siyasi parti kendi payına düşen mesajı detaylı bir şekilde okuyacaktır. Siyasi manada nefis muhasebesi yapıp kendilerini sorgulayacaklardır. 

Gerçekten sessiz duran büyük halk kitleleri sandık başına gittiğinde mesajını verdi. Konuşacağını konuştu. İradesini ortaya koydu.

Bu mesajı okumak ve gereğini yapmak, halktan vekâlet görevini alıp ülke yönetimine talip olanlara düşmektedir.

Ülkemizin içte ve dışta çözüm bekleyen pek çok sorunları vardır. Ekonomik ve siyasi anlamda ülkenin sorunlarına yoğunlaşma zamanıdır.

Hükümetimizden Memur-İşçi çalışan kesim ve emeklilerin seyyanen zam ve maaş artışı beklentileri var.

Temmuz ayında emekli ve çalışan kesime yapılması planlanan zammın ardından market gıda ve temel ihtiyaç maddelerine zam için fırsat kollayan kesime de fırsat verilmemelidir.

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorun olan kira fiyat tırmanışları, emlak ve otomobil fiyatlarındaki orantısız artışlar firenlenmelidir.

Son günlerde altın ve döviz kurlarındaki ani yükselmeler vatandaşları rahatsız eden gelişmelerdir.

Pek çok üniversite mezunu öğretmen adayı gencimiz, yeni atama müjdesi beklemektedir. Yeni açılacak KPSS’ından sonra öğretmen atamalarındaki kontenjanların makul miktarda artırılması bir zarurettir.

2023 seçim sonuçlarının artı ve eksileriyle ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin.

 

 

 

Bu yazı toplam 461 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113