• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Pendik’ten Mazlumlara Bin Selam

Pendik’ten Mazlumlara Bin Selam
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Pendik sahilde; Pendik Genç Akademi Derneğinin organizesiyle, İHH, ÖZGÜR-DER, Eğitim-Bir Sen Pendik Temsilciliği, Sağlık Sen İstanbul 2 No.lu Şube ve Pendik İmam-Hatip Okulu Mezunları Derneğinin destek verdiği ‘’Pen

Sahil Etkinlik Alanında Akşam Namazı kılınarak dualar edildi. Toplanan kalabalık ‘’Şehid Esma Yolun Yolumuz’’, ‘’Üzülme Gevşeme Allah Bizimle’’, ‘’İhvana Selam, Direnişe Devam’’ gibi sloganlar atıp, Rabia işaretleri yaptılar.

Batı Kendi Putunu Kendisi Yiyor

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım; ‘’Pendik sahilde mazlumlara destek için bir araya geldiniz. Allah sizlerden razı olsun’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’20 Yıldan beri toplantılar yapıyoruz. Her yıl yüzlerce etkinlikler yapıyor, sizlerden aldığımız yardımları Dünyanın dört-bir yanına ulaştırıyoruz. Özellikle bayan kardeşlerimizin kulağından çıkardığı küpesini, kolundan bileziğini, parmağından yüzüğünü çıkarıp mazlumlara ulaştırmak üzere bizlere emanet ettikleri emanetleri Afganistan’a, Arakan’a, Suriyeye, Mısıra ulaştırdık. İnşaallah onlar sizi Cennet’e götüren Burak’ınız olacak. Zulmün yanında yer almayıp, adalet diyen sizler kurtuluşa erenler olacaksınız’’ dedi.

Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı; ‘’Birileri size diyeceki, Suriyenin, Mısır’ın iç işlerine niçin karışıyorsunuz? Bizler Müslümanların yanında yer alıyoruz. Şam’a atılan bir bomba, Mısırda yapılan bir darbe Ankaraya-İstanbul’a yapılmış kabul ediyoruz. Eğer suçsa bu, biz bu suçu kabul ediyoruz. Batılıların bir demokrasi putu var. Kendi halklarına diyorlarki; halkın iradesinden başka güç tanımıyoruz. Lakin Mısırda İhvan halkın iradesi ile iktidara geliyor. Filistin de Hamas halkın iradesi ile iktidara geliyor. Batı kendi putunu kendisi yiyor. Her şey seçim değil diyor’’ dedi.

Yazar Hamza Türkmen de yaptığı konuşmada ‘’Mekke döneminde Allah Resulü ve beraberindekiler müşriklerin kuşatması altındaydılar. Hatta Hz. Ammar, Yasir ve eşi şehid edilmişlerdi. Kur’anda Ebi Leheb’in iki eli kurusun diyor. Bu gün Filistinde, Mısırda hatta Türkiye de Ashabı Uhdudlar- Ateş Ashabı var. İnsani değerleri yıkıyorlar. Adeviye’nin sesine ses katmamız lazım. Alanlarda yer alarak etkinliklere katılmamız lazım. Hayır dualarımızla destek vermemiz lazım’’ dedi.

Mısır Halkı Bir Yıl Özgürlüğün Tadını Aldı

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez ‘’Ben önce şahitliğinize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Bir Esma nasıl çıktı bu meydandan? Babası Muhammed Biltaci’nin mektubunu duygulanarak okudum. M. Biltaci Mavi Marmara Gemisinde de yer almıştı. Mısıra İHH olarak gittik. Beş gün kaldık. Meydanda üç oğlu var, babasının etrafında pervane gibi dönüyorlar. Hakkında tutuklama kararı var. Uykusuz, yorgun olmasına rağmen çocuklarına, siz işinize bakın diyordu. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmuyordu. Gençlerin hepsi özgürlük derdinde, Allaha imtihanı verme derdindeler. Meydandaki kadınlar, ‘bizden Allahsız yaşamamızı istiyorlar. Yıllardır Alimlerimizi katlettiler. Yılarca zulüm üzere yaşadık. Bir gün geldi Mısır halkı kendi iradesini iktidara getirdi. Mısır halkı bir yıl özgürlüğün tadını aldı’ diyorlar’’ dedi.

Pendik Belediye Başkanı Dr Salih Kenan Şahin de yaptığı selamlama konuşmasında; ‘’Rabbimize hamd olsun. Müslümanların derdiyle dertlenmek için bir aradayız. Bu gece sizlerin sayesinde burası Mekke, Medine ve Arafat gibi kokuyor. Pendik bu gece bir başka güzel.. Cenabı Allah bizleri zorluklarla imtihan ediyor. Biz dünyanın bir imtihan yeri olduğunu biliyoruz. Verdiği söze sadık olanlar bu meydanlarda bedel ödemeye hazır olduğumuzu haykırıyoruz. Ümmet şuuru bilincinde olmak için buradayız. İnşaallah sizlerin gayretlerini Cenabı Allah karşılıksız bırakmayacak’’ dedi.

Demokrasi Makyaj Malzemesi

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak; ‘’Bu gün ümmet’in yeniden diriliş günü. Sizler Kudüs Medresesinin talebelerisiniz. Bunlar milad dır. Geceniz mübarek olsun’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en yakın olduğu andır. Yeni bir dünyanın doğuş arefesindeyiz. Meğerki batının demokrasi dedikleri onların putu imiş, bunu öğrendik. Rabia işareti bugün dünyada 300 milyon kopyalandı. Bugün İslam dünyası geleceğini sorguluyor. Çorçil ‘bir damla kan, bir damla petrol’ diyordu. Bunlar kanla kurdular dünya düzenini. Bunlar eli kanlı, demokrasi makyaj malzemesi bunlar için. Bizler vahdet şuuruyla şuurlandığımızda bizi öldürmeğe gelenler bizde dirilecekler’’ dedi.

Gurup Genç tarafından söylenen ezgiler dinlendi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABER:ABDULLAH YADİGAR














  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113