• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik?te Hemşireler Günü Coşkusu

Pendik?te Hemşireler Günü Coşkusu
Mayıs?ın ikinici haftasında tüm dünyada kutlanan Hemşireler Günü, Pendik?te de coşkulu bir şekilde kutlandı. Hemşireler Günü dolayısıyla tertiplenen ilk kutlama, TC. Sağlık Bakanlığı-Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Sal


    Kutlama programını, Pendik Sağlık Hizmetlerini Destek Derneği Başkanı Mehmet Aydın organize etti. Programa, eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Soysal, Mustafa Özdemir, hastane müdürü Ferhat Duran, başhemşire Fatma Çırpı, Pendik Sağlık Hizmetleri Destek Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve çok sayıda hemşire katıldı.
    Programda, günün önem ve anlamını belirten ilk konuşmayı başhemşire Fatma Çırpı yaptı. Çırpı, konuşmasında, “Değişen ve gelişen dünyaya paralel olarak sağlık alanından yapılan gelişmeler ve değişime, hep birlikte ayak uydurmak ve kaliteli hizmet sağlamak durumundayız. Hemşirelik mesleği, önemli ve değerli bir meslektir. Bizler bu mesleği icra ederken, sadece hemşirelik alanında hizmet vermek istiyoruz. Buna uygun yasalar da çıktı, ancak uygulamada yavaş kalmaktayız. Oysa, biz sadece, hemşirelik dalında hizmet verirsek, amacımız olan mutlu bir toplum yaratma davamız gerçekleşmiş olur.” dedi.
    Daha sonra söz alan Prof. Dr. İsmail Cinel ise konuşmasında, hemşirelik mesleğinin, en az doktorluk mesleği kadar kutsal olduğunu söyleyerek, “Okurken aradaki fark çok değil, ancak çalışma ortamındaki farkın, adaletli olmadığını biliyoruz. Yeni kurulan hastanemiz bünyesinde bir ilki gerçekleştiriyor olmamızda en büyük katkı, siz hemşirelerimizindir. Resmi protokolün imzaladığı 4 Mayıs 2011 itibarıyla hastane gerçek ismine ve statüsüna kavuştu. Bundan böyle işler daha kolay ve hızlı yürüyecek, bundan emin olabilirsiniz. Sizlerin sorunlarını biliyoruz ve çözüm noktasında, gayretlerimiz sürmektedir.” dedi.
    Cinel konuşmasına, “Herkesin çok yakını hasta olabilir ama, hastaneye gelen her hastaya, kendi öz yakınınız gibi davramamız lazım. Bizim amacımız, insanlara sağlık dağıtmaktır. Sağlıklı toplum, mutlu toplumdur. Mutlu toplum, gelişmiş toplumdur. Gelişmiş toplum da gelir seviyesi daha düzgün toplumdur. Bizlerde bu toplumun parçasıyız, bunu herkes böyle bilsin.” sözleriyle devam etti.
    Prof. Dr. İsmail Cinel başhemşire Fatma Çırpı’ya, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Soysal başhemşire yardımcısı Eylem Aşık’a, başhekim yardımcısı Mustafa Özdemir başhemşire yardımcısı Burçin Olcay’a ve dernek Başkanı Mehmet Aydın ise başhemşire yardımcısı Dilek Çavdar’a, birer çiçek takdim ettiler.
Marmara Üniversitesi Pendik Hastanesi  Başhemşire Yardımcısı Dilek Çavdar, Hemşireler Günü organizasyonunu düzenleyen Pendik Sağlık Hizmetleri Destek Derneği Başkanı Mehmet Aydın’nın elinde çiçeğini alırken, Hemşireler Günü münasebetiyle yapılan bu güzel programdan dolayı, hastane hemşireleri adına teşekkürlerini sundu.
TC. Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel, hastanenin başhemşiresi Fatma Çırpı’ya, günün anısına bir çiçek taktim etti
Başhemşire Yardımcısı Eylem Aşık, çiçeğini, Marmara Üniversitesi Pendik Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet SOYSAL’ın elinden aldı.
Hastane başhekim yardımcısı Mustafa Özdemir, başhemşire yardımcısı Burçin OLCAY’a çiçek verdi.
Pendik Sağlık Hizmetleri Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Turnalar, hemşirelere çiçek verirken.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113