• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik?te boya CEBECİ?den sorulur!

Pendik?te boya CEBECİ?den sorulur!
1985 yılında Pendik?te faaliyete başlayan ve çok kısa bir süre içinde 800?ün üzerinde alt bayi kapasitesiyle bölgemizin en kapsamlı çalışan firması haline gelen Cebeci Boya, kalite ve müşteri memnuniyetini esas alan çalışma prensibiyle, yoluna devam edi


BİZDE MESAİ 30 YILDIR SABAH 07:30’DA BAŞLAR
 Kurulduğu günden itibaren, 30 yıldır, sabahın ilk ışıkları diyebileceğimiz saat 07:30 işyerini açan Cebeci Boya işletmesinin sahibi PESİAD (Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği) üyesi Turgay Cebeci’yle faaliyete geçtiği ilk yıllardaki Pendik ile bugünkü Pendik ve mesleki gelişimi hakkında hoş bir sohbet yaptık.
İŞTE, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE PENDİK VE CEBECİ BOYA
 Başta boya ve nalburiye malzemeleri olmak üzere her konuda müşterilerine yardımcı olmaya büyük özen gösteren, güleryüzü ve sevecenliğiyle dikkat çekerek, ‘İşte, işinin ehli esnaf böyle olur.’ dedirten Turgay Cebeci sözlerine, “O zamanlar, şirin sahil şeridiyle Pendik, tam bir tatil kenti görünümündeydi. Eczaneler, öğle saatlerinde, 2 saat dinlenmeye çekiliyor, nalburlar ve boya satışı yapan tüccarlar ise, dükkanlarını saat:10:00 gibi açıyorlardı. O yıllarda müşteri memnuniyetine dayalı kaliteli malzeme ve kaliteli hizmet anlayışımızla başlattığımız çalışmamızla, 800’ün üzerinde alt bayi kapasitesine ulaşarak, çok kısa bir süre içinde Batı Karadeniz’den Bolu’ya, Körfez’den tüm Trakya’ya kadar, Türkiye’nin en büyük boya firmalarının toptancısı olarak, ülke genelinde en yüksek ciroyu yapan bayiler arasına girmiştik. Bu bayilerin bir kısmı halen faaliyetlerini sürdürmektedir.” ifadeleriyle başladı.
‘EN İYİ İŞ, BİLDİĞİMİZ İŞTİR’ PRENSİBİYLE ÇALIŞIYORUZ
 Sonraki yıllarda, üst üste gelen ekonomik krizler nedeniyle, bölgesel anlamda bir daralmaya gittiklerini kaydeden işletmesinin büyük proje müşterileri ve ihaleler sorumluluğunu üstelenen Turgay Cebeci, kriz dönemi ile daralan bayi teşkilatlarının yerini bugün, dev alışveriş merkezlerinin aldığını söyleyerek, “Bugün firma olarak, ‘En iyi iş, bildiğimiz iştir.’ prensibiyle boyaya yatırım yapan firmamız, aranan her malın stoğu ile bölgemizde, Avrupa boya ve cila grupları da dahil olmak üzere, ülkenin en saygın boya kuruluşlarını bünyesinde tutmayı başarmıştır. Alanımızla ilgili teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğimiz gibi, bu alandaki tüm eğitici seminerlere kendimizle birlikte yüzlerce ustayı da göndererek, onların bilinçli birer kullanıcı olmalarına da imkan sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.
DEVİR, EN AZ STOKLA, EN ÇOK NAKİT SATIŞ DEVRİDİR
 “Günümüz piyasasında devir, en az stokla, en çok nakit satış yapabilme devridir ve bunu başarabilen firmalar ayakta kalabilir.” diyen CEBECİ, ancak 40 yaşlarından sonra para kazanmaya başlayan boyacı ustalarına da bir tavsiyede bulunarak, “Genç yaşlardan beri attığınız tohumlar, zaman içinde oluşturdukları memnuniyetler ile müşteri devamlılığı sağlamaktadır. Bunun için göz önünde bulunduracağınız ilk husus, müşteri memnuniyeti olmalıdır.” dedi.
FİRMANIN BEL KEMİĞİ, ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OĞLU
 30 yıldır Pendik’te, Hatboyu Caddesi üzerinde hizmet veren Cebeci Boya’nın halen, her sabah 07:30 kapısını açıp temizliğini yaparak, 5-10 dakika sonra gelecek ustaları için demlediği tavşan kanı çaylarını yudumlayarak, güne başladığını önemle vurgulayan firma sahibi Turgay CEBECİ son olarak, 1970’li yıllarda boyayla tanışan ve halen firmanın iç işleri ve finasman sorumlusu olan Amerika’da San Francısco State Üniversitesi’nde işletme mastırını yapan endüstri mühendisi oğlu Ahmet Cebeci ve perakende bayi teşkilatı ile koordinatörlüğünü yürüten kayınbiraderi Recep beyle birlikte, insanları sevmenin mutluluğu ve ilk günkü çalışma şevkiyle firmayı yürüttüklerinin bilgisini verdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113