• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Pendik'i geleceğe hazırlamak için

Pendik'i geleceğe hazırlamak için
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin?in de katıldığı toplantıda Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay ve konseyin delegeleri de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Türkay, ?Pendik?in geleceğe nasıl hazırlanm

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de katıldığı toplantıda Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay ve konseyin delegeleri de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Türkay, “Pendik’in geleceğe nasıl  hazırlanması gerektiği konusunda çalışmalar yapmak, projeler üretmek için buradayız. Kent Konseyi olarak proje üreten, planlar yapan ve bu planları ilgili kent kurumlarına sunan bir tavsiye merciiyiz. Konsey olarak politika üstüyüz. Konsey olarak çalışma grupları şeklinde ayrı ayrı alanlarda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 

 

 

Belediyemizin her konuda bir çözüm çalışması mevcut

Konsey olarak bir stratejik plan çalışma grupları olduğunu belirten Türkay, “Bunun yanında bu yıl iki yeni çalışma grubu oluşturduk.  Bunlar, Enver Tuksal başkanlığında Kültür-Sanat Grubu ve Mete Irkan başkanlığında Tecrübeliler Grubu olarak kendi alanlarında kent için çözüm projeleri üretmek için bir aradalar. Pendik’te birçok alanda olduğu gibi kültür-sanat faaliyetlerinde de çok önde olduğumuzu düşünüyorum. Bunu da aktif bir belediyemiz olmasına bağlıyorum. Hangi konuda bir proje üretmek istesek, belediyemizin o yönde bir çalışmasının olduğunu görüyoruz” dedi.

 

 

 

İyi çözüm üretilmezse, kentin geleceğini etkiliyor

Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Eğer bir konuda derinlemesine çözümler üretmek istiyorsanız, sizden başka çözüm üretenler de olmalı. Kent konusunda üretilen çözümler eğer bazı yanlışlıklar içeriyorsa, aceleye getirilmişse, çözümler mutlaka ileriye dönük problemlere yol açıyor.  Gelecek kaygısı taşımayan geçmişteki çözümler de bu yüzden bugün kentlerimizin en büyük sorunları oldu” dedi.

 

 

 

“Kent Konseyi’nin çalışmalarını önemsiyoruz.”

Özellikle İstanbul’a son 30 yılda yapılan göç hızının kentlileşme aklından daha hızlı olduğunu belirten Şahin, “Bugün iyi düşünen, meseleleri detaylarıyla ve ortak akılla çözmeyi hedefleyen yerel yönetimler var. Kentleşmeden kültür-sanata kadar her kulvarda önemli adımlar atıyorlar. Bizler, kentin geleceğine dönük önemli çözümler üretiyoruz. Burada Kent Konseyi’nin çalışmalarını ve stratejik planlarını çok önemsiyoruz. Planlı kentleşme ve kentlerin sorunlarını çözmek için yerinden yönetimi, yerel yönetimleri daha da güçlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ardından Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Metin Tavukçu tarafından, geçtiğimiz yıl Pendik’te gerçekleştirilen kültür-sanat faaliyetleri, mevcut kültür ve sanat merkezleri, etkinlikler, projeler ile 2013 yılına ait beklentilerden oluşan bir sunum gerçekleştirildi. Toplantı, Kent Konseyi Divanı’nın gündemi ve üyelerin soru-cevaplı katılımı ile son buldu.






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113