• BIST 9997.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Pendik'e muhteşem Cami ve Külliye

Pendik'e muhteşem Cami ve Külliye
Pendik Yeni Mahalle'de inşa edilen Uluçınar Cami ve Külliyesi'nde ibadet başladı.

Yapımına 2018 yılında başlanan Uluçınar Camii ve Külliyesi, törenle hizmete girdi. 

icin-rahmi.jpg

Hayırseverlerin ve Pendik Belediyesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Camii'nin açılış törenine, Belediye Başkanı Ahmet Cin,  İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Kaymakam Hülya Kaya, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Uluçınar Vakfı Başkanı Rahmi Çakmak, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi SEDEF Vakfı Başkanı Hasan Topaloğlu ile cami cemaati katıldı. Kuran tilavetiyle başlayan açılış programı cuma namazı sonrası sergiyle devam etti. Sergide Erol Balcı tarafından hat sanatıyla yazılmış ayetler ve dualardan oluşan eserler yer aldı.

icin8-001.jpg

Aynı zamanda Yeni Mahalle'nin ilk ve tek Camisi olması özelliği taşıyan Uluçınar Camii Selçuklu Mimarisiyle inşa edildi. Tüm detayların estetik ve sanatla buluştuğu ibadethanede aynı anda 2 bin kişi Namaz kılabiliyor.

icin-345.jpg

rahmi-konus.jpg

2 bin metrekare kapalı alana sahip olan ibadethanede; nikah salonu, sergi salonu, taziye evi, kütüphane, sınıflar ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Asansörü de olan Uluçınar Camii ve Külliyesi'nin İmam Hatipliği'ni Halil Konakçı ve Müezzinliğini Yaşar Murat Akdağ yapıyor.

umit-rahmi.jpg

Camiinin inşasının hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştiğine işaret eden Uluçınar Vakıf ve Dernek Başkanı Rahmi Çakmak, " Uluçınar Cami ve Külliyemizin inşaatına 2018 yılında başladık ve 3 yıl içerisinde tamamladık. Camimiz hayırsever iş insanlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı. Bilindiği üzere Yeni Mahalle'de daha önce Cami yoktu. Uluçınar Camimiz aynı zamanda mahallenin ilk ve tek camisi olma özelliğine sahip. Bu yönüyle önemliydi. Camide Namazlarının eda etmek isteyen vatandaşlarımız çevredeki camilere gidiyordu. Hamdolsun camimizi tamamladık ve ibadete açtık. Yapımında emeği geçen tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Açılışımıza iştirak etme nezaketi gösteren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum."diye konuştu.

icin-12.jpg

icin-15.jpg

icin-16.jpg

icin-18.jpg

icin-19.jpg

icin-20.jpg

icin-21.jpg

11-021.jpg

icin-6-002.jpg

icin-10.jpg

rahmi-konakci.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113