• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Pendik Veteriner Enstitüsü kapanıyor mu?

Pendik Veteriner Enstitüsü kapanıyor mu?
Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen, "Hekimlik Tarihinde Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün Yeri ve Önemi" konulu konferansta konuşan Enstitü Müdürü Ufuk Dinler, bir asırlık kurumun kapatılmayla karşı karşıya olduğunu söyl

Kapatılacağız kaygısı taşıyoruz


Konferansın Konuşmacısı Pendik Veteriner eski müdürlerinden Dr. Kaya Demirözü idi. Programa Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Pendik Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MHP Pendik Belediye Başkan Adayı İbrahim Coşkun, CHP’li belediye meclis üyesi Tarık Balyalı, Kültür Müdürü Metin Tavukçu, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum yetkilileri ve kurum çalışanları katıldı.


Kürsüye gelen Pendik Veteriner Müdürü Ufuk Dinler, konuşmasının tamamını 1 asırlık kurumun kapatılacak olması gerçeğine ayırdı.  Dinler, "Bu tür kurumlar kolay kazanılmıyor, bu niyette olanların kararlarını birkez daha gözden geçirmeleri gerekiyor.

Pendik Veteriner Enstitüsü değil Türkiye’de Dünya’da önemli buluşlara imza atmış ve atmaya devam etmekte. Pendik’teki bu alanın yeşilinin korunması bile başlı başına büyük bir başarı olarak görülebilir. Yetkililere sesleniyorum; 1 asırlık kurumumuz el değiştirecek, kapatılacak gaygısı bizde çok yüksek. Bu gaygımızı giderecek bir formül üretilirse çok memnun oluruz." dedi.

 

Tunç, "Kapatılıp kapatılması sizin elinizde."

Programda, Pendik Kaymakamı Osman Tunç'ta bir konuşma yaptı. Kaymakam Tunç, "Pendik Veteriner Müdürlüğü 1914’te kurulan çok eski bir kurum. Zamanla önemli işlere imza atmış.  Aynı başarıları bugünde kazanabilir.  Müdür beyin kaygılarını anlıyorum. Ancak kaygılanmanıza gerek yok. Bu kurumun ayakta kalıp kalmaması, kapatılıp kapatılmaması tamamen sizin ve sizlerin elinde." ifadesinde bulundu.


Konuşmacı Dr.Kaya Demirözü kürsüye gelerek kurumun tarihçesi ve işlevleri hakkında sunum eşliğinde davetlileri bilgilendirdi. Kaymakam Osman Tunç, konuşmacı Dr.Kaya Demirözü'ne bir plaket taktim etti.


Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce düzenlenen resim sergisinin açılışı da yapılan program, kokteylle son buldu.











  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113