• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Pendik Sağlık Üssü oluyor!

Pendik Sağlık Üssü oluyor!
Türkiye’nin en büyük ikinci hastanesi olan Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, devlet hastanesi ve birçok özel hastaneyi sınırları içerisinde bulunduran Pendik, hasta tedavi potansiyeliyle Anadolu Yakasının sağlık üssü olma yolunda h

 İlçeyi sosyal yaşamdan eğitime, spordan sanata kadar her alanda geliştirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Pendik her geçen gün hızla büyüyor. Daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla diğer kurumlarla birlikte koordineli şekilde çalışıyoruz. Pendik’in sağlıkta bir numara olması için önümüzdeki aylarda önemli yatırım ve çalışmalara imza atacağız” dedi.

 

 


 

Üniversite Hastanesi’nin kapasitesi artıyor

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapasitesi büyütülüyor. Hastane bünyesine yeni yapılacak ek binalar ile kapasitesine iki katına çıkaracak. Ek binaların şu an mülkiyet çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, hastane bünyesine bu sayede bir Radyasyon ve Onkoloji Merkezi yapılacak.

Yavuz Selim Devlet Hastanesi Pendik’e taşınacak

Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, Pendik Sapanbağları Mahallesi’nde yeni inşa edilecek olan merkeze taşınıyor.  Kartal Tren İstasyonu üstündeki ana binasında bakım, tadilat geçirmiş olan hastane, uzun bir süredir diğer poliklinik binaları ile de hizmet verirken,  artık modern ve yeni bir ana binaya kavuşacak. Detayları henüz netleşmemiş olan projeyle Yavuz Selim Devlet Hastanesi, sağlık alanında kapasite, ekipman ve teknoloji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayabilecek bir yapıyla Pendik’te hizmet verecek.

 

 


 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Esenler’e yapılacak

Esenler Mahallesi’nde yapımı planlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde, ruh sağlığı bozuk bireyleri tekrar topluma kazandırmak, rehabilite etmek, iş ve uğraş becerisi kazandırmak amacıyla hizmet verilecek.

Rehabilitasyon Merkezi’nin mülkiyet çalışmaları son aşamada

Bedensel ve zihinsel anlamda destek ihtiyacı olan ya da sosyal hayata uyum zorluğu çeken kişilere yönelik Yenişehir Mahallesi’nde bir Rehabilitasyon Merkezi inşa edilecek. Burada tedavi görenlere fiziksel, psikolojik, sosyal, mesleki ve eğitsel potansiyelini geliştirmeye dönük hizmet verilecek. Mülkiyet çalışmalarında son aşamaya gelinen merkezin önümüzdeki aylarda yapımına başlanması planlanıyor.

4 noktaya Hızır Acil Binası

Acil hastalık durumlarında, yaralanmalarda, yangın, infilak, göçük, kaza ve benzeri durumlarda yerinde acil yardım hizmetlerine en hızlı şekilde cevap verebilmek amacıyla ilçenin birçok noktasına 112 Hızır Acil Binası inşa edilecek. Yenişehir Mahallesi’nde bina inşaatı tamamlandı. Kaynarca Mahallesi’ne iki; Fevzi Çakmak Mahallesi’ne ise bir Hızır Acil Binası içi ise proje çalışmaları devam ediyor.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113