• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Ömer Çam'a Ürdün'de kardeş okul

Ömer Çam'a Ürdün'de kardeş okul
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Amman Özel Ömeriyye okuluyla kardeşlik hukuku tesis etti.

ÜRDÜNDE YURT DIŞI ARAPÇA DİL EĞİTİMİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Kardeş Okulumuz Ürdün Amman Özel Ömeriye Okulları..

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yurt dışı Arapça dil eğitim imkânlarını yerinde görmek ve incelemek üzere okul müdürü Nihat Morgül Ürdün’ün başkenti Amman’a bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret önünde hazırlık sınıfı bulunan Beyoğlu AİHL, Kartal AİHL, Samsun Atakum AİHL ve Rize Ahmet Erdoğan AİHL müdürleriyle beraber gerçekleştirildi.

Ziyaretin Amacı: Kardeş Okullar Projesi

AİHL’lerin önüne hazırlık sınıfı konulmasıyla birlikte dil eğitiminin verimini ve niteliğini artırmak için dillerin ana coğrafyasına yüzümüzü çevirdik. Ürdün’ün istikrarlı olması hasebiyle Arapça için bu ülkede’de kılındı ve karşılıklı eğitim ve kültür işbirliğine başlandı.

Bu ziyarette bu senenin çalışmalarını istişare edilip planlandı. Bu kapsamda okulumuz Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Amman Özel Ömeriyye okuluyla kardeşlik hukuku tesis etti.

Kardeş Okul projesi kapsamında öğrencilerimizin nisan mayıs aylarında Ürdün’de dil eğitimi görmesi, Ürdün’deki kardeş okulumuz Ömeriyye okulları öğrencilerinin de Türkiye’de ağırlanması planlanmaktadır.

Yapılan ziyaretler

Türkiye Ürdün Başkonsolosluğu, Amman Yunus Emre Kültür Merkezi (Bu vesileyle Merkez müdürü olan ve Tika Amman sorumluluğuna getirilen Sıddık beye teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.)

Muhammed Thneibat (Ürdün Eğitim Bakanı), Dr. Abdullah Hababne (Devlet Personel Teşkilat Genel Müdürü), Dr. Atıf A. Al-Ruwaidan ( Beyt’ül Şebab Amman Genel Müdürü), Abdullah Ude (Türkiye mezunu Ürdünlü öğrenciler deneği başkanı),  Ayrıca Özel Nuzum Okulları, Özel Hasad Okulları, Özel Ömeriyye Okulları, Özel Mayar Okulları, Krallık Özel Okulu Yubil ziyaret edilmiştir.

Süreçle ilgili olarak ayrıntılar daha sonra velilerimizle paylaşılacaktır..

 

 










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113