• BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Öldürülen Kuyumcu Toprağa Verildi

Öldürülen Kuyumcu Toprağa Verildi
Pendik'te dün yaşanan kanlı kuyumcu soygununda hayatını kaybeden dükkan sahibi Rıfat Bilgin toprağa verildi.

Kanlı soygunda hayatını kaybeden kuyumcu Rıfat Bilgin'in Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi Güllü Bağlar Gül Camii'ne getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına olayda yaralanan ve bitkin olduğu görülen Rıfat Bilgin'in oğlu Şakir Bilgin de katıldı. Cenaze namazı sonrası evinin önüne getirilen Rıfat Bilgin'in cenazesi mahalleli tarafından karşılandı. Evin önünde helallik alınırken, Bilgin'in kardeşi Kenan Bilgin ağabeyinin çok sevdiği bir Arapça şiiri okudu ve mahalleliden tekrar helallik istedi. Helallik alınmasının ardından Rıfat Bilgin'in cenazesi toprağa verilmek üzere Hacı Mezarlığı'na götürüldü. –

 

 

Pendik'teki Kanlı Soygunla Bağlantılı 12 Kişi Gözaltına Alındı

 

Pendik'te yaşanan kanlı soygun olayına ilişkin sol örgüt mensubu 2 zanlıya ait görüntüler basına dağıtıldı.

 

Pendik'te yaşanan kanlı soygun olayına ilişkin sol örgüt mensubu 2 zanlıya ait görüntüler basına dağıtıldı. Kuyumcu dükkanında yaşanan soygun ve dehşet anları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenirken, olayla bağlantılı "TKPML Konferans" adlı yeni sol örgüte yönelik 3 ilde yapılan operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

 

İstanbul'da dün bir kuyumcuyu soyan sol örgüt mensubu iki kişi dehşet saçmıştı. Biri çarşafa bürünen iki erkek, karı koca rolünde kuyumcuyu soymaya çalışmış, soyguncular önce kuyumcu ile babasına, ardından bir vatandaşa ateş açmıştı. Baba Rıfat Bilgin'in öldüğü olayın ardından sol örgüt mensubu iki zanlının yeni bir örgüt kurma hazırlığında oldukları ve örgütün ihtiyaçlarını finanse etmek için kuyumcuyu hedef seçtikleri belirtildi.

 

Pendik'teki soygunu yapan şahısların yeni yapılanma hazırlığında olan Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist (TKP/ML) Konferans adlı sol örgüte mensup oldukları öğrenildi. Şahısların örgütün grubundan ayrılarak yeni bir örgüt kurmak için soygunu gerçekleştirdikleri öğrenildi. Minibüsün içinde 2 boru tipi bombanın yanı sıra polis yeleği, el yapımı fünye, silah ve çok sayıda mermi de bulundu.

 

Öte yandan, bugün İstanbul'da 9 ilçe ile Kocaeli ve Bursa'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda zanlılara ait adreslerde 6 tabanca, 1 kalaşnikov, 3 el bombası 12 boru tipi bomba, dürbün, kamuflaj giysileri

 

ele geçirildiği belirtildi. Şahısların yeni kurmak istedikleri örgütü finanse etmek için soygunu planladıkları ortaya çıktı.

 


Kuyumcu Soygununda Ölen Genç Toprağa Verildi

Pendik'te dün gerçekleşen kuyumcu soygunun da soyguncuların silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Yetkinay Urtekin son yolculuğuna uğurlandı.

 

Pendik'te dün gerçekleşen kuyumcu soygunun da soyguncuların silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Yetkinay Urtekin son yolculuğuna uğurlandı.

 

Pendik Güllübağlar mahallesinde dün gerçekleşen kuyumcu soygununda soyguncuları engellemek isterken vurularak hayatını kaybeden Yetkinay Urtekin bugün son yolculuğuna uğurlandı. Soygun sırasında kuyumcu dükkanın dışında olan Yetkinay Urtekin, iki soyguncunun kaçmasına engel olduğu sırada soyguncuların silahından çıkan kurşunlarla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yetkinay Urtekin için bugün Güllübağlar Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Yetkinay Urtekin'in kardeşleri ve yakınları katıldı. Cenaze namazını Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin kıldırdı. Ersin, hayatını kaybeden Yetkinay Urtekin'in kahramanca davrandığını belirterek örnek bir davranışta bulunduğunu söyledi. Cenaz namazının ardından Yetkinay Urtekin'in tabutunun üzerine Türk bayrağı örtülerek cenaze aracına taşındı. Cenaze namazına katılanlar tabutu tekbirlerle cenaze aracına götürürken, Yetkinay Urtekin'in cenazesi Yenişehir Mezarlığına defnedildi. -









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113